Graibstomos profesijos – visiems prieinamos | KaunoDiena.lt

GRAIBSTOMOS PROFESIJOS – VISIEMS PRIEINAMOS

  • 5

Darbdavių graibstomų profesijų atstovų sąrašuose jau ne pirmi metai dominuoja statybinio profilio specialybės. "Tokią situaciją prognozavome seniai ir tam nuosekliai ruošėmės. Todėl esame sukūrę pažangias mokymo bazes, kuriose išugdomi aukščiausios klasės profesionalai. Ir ne tik statybų srityje", – pabrėžė Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro direktorius Ričardas Šeštokas.

Prognozės pasitvirtino

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras siūlo įgyti per 50 profesijų, apimančių statybų, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros, gamybos, paslaugų ir perdirbimo ūkio sritis.

"Mūsų pagrindinis tikslas – visas teorines žinias sujungti su pažangiausia darbine praktika. Todėl centre besimokantis jaunimas realios patirties pasisemia dirbdamas solidžiose, gerai užsirekomendavusiose įmonėse. Neretai jie tose įmonėse lieka dirbti. Jaunam darbuotojui – tai bene idealiausias variantas", – atkreipė dėmesį Statybos sektorinio praktinio mokymo centro vadovas Albertas Regalovskis.

Susidomėjimas mūsų siūlomomis profesijomis yra didžiulis ir džiaugiamės, kad tokiam susidomėjimui esame pasirengę – ir technine, ir pedagogine prasme.

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras jau daug metų rengia ypač didelę paklausą darbo rinkoje turinčius specialistus, ir tai yra pagrindinis įstaigos strategijos tikslas. Neatsitiktinai dar 2014 m. pabaigoje buvo įkurtas specialus naujausiomis technologijomis aprūpintas Statybos sektorinis praktinio mokymo centras.

Atidarymo metu centro direktorius R.Šeštokas pabrėžė, kad naujai sukurta praktinio mokymo bazė ne tik užtikrins aukštą specialistų rengimo kokybę, bet ir didins profesinio mokymo prestižą.

"Dabar galiu pasakyti, kad prognozės visiškai pasitvirtino. Susidomėjimas mūsų siūlomomis profesijomis yra didžiulis ir džiaugiamės, kad tokiam susidomėjimui esame pasirengę – ir technine, ir pedagogine prasme. Turime ne tik puikiai išplėtotą mokymo klasių bazę, bet ir gerai parengtą aukštos kvalifikacijos mokytojų komandą. Mokytojai nuolat gilina žinias įvairiuose mokymuose, tarptautiniuose seminaruose, kur susipažįsta su naujausiomis technologijomis, metodikomis, kurios paskui įtraukiamos į mokomąjį procesą", – pabrėžė R.Šeštokas.

"Esame ir Lietuvos statybininkų asociacijos nariai. Skirtingoms profesinėms sritims turime skirtingas mokymo bazes. Praktikos mokymo dirbtuvės aprūpintos naujausiais įrengimais, padedančiais išmokti dirbti pažangiomis technologijomis. Turime nuolat tobulėti, kitaip nebūsime įdomūs", – sakė A.Regalovskis.

Į mokymo centrą dažnai kreipiasi darbdaviai, pageidaujantys įvairių sričių specialistų. Jie siūlo dalį praktinių mokymų atlikti statybų bendrovėse.

"Profesijos besimokantiems tai labai naudinga. Darbo praktika suteikia pasitikėjimo, išugdo atsakomybę", – pabrėžė A.Regalovskis.

Europiniai standartai

Naujausia įranga ir visomis reikiamomis mokymo priemonėmis aprūpintose dirbtuvėse ir technologijų kabinetuose rengiami mūrininkai, betonuotojai, apdailininkai, pastatų restauratoriai, pastatų šiltintojai, statybos verslo paslaugų teikėjai, stogdengiai, moderniausių kondicionavimo, šildymo, vėdinimo ir santechninių sistemų įrengimo meistrai.

"Statybos sektorinis praktinio mokymo centras turi moderniausias kompiuterinėmis technologijomis aprūpintas auditorijas. Mokiniai gali mokytis ne tik naudodami įprastus vadovėlius ir technologines korteles, bet ir naudodamiesi naujausiomis technologijomis nuotoliniu būdu, išvykę į stažuotes ir kitais atvejais. Greta praktinio mokymo dirbtuvių įrengtos auditorijos, jose vyksta teorinė mokymosi dalis, instruktažai prieš praktinį mokymą ir po praktinio mokymo užsiėmimų. Teorinė ir praktinė mokymo dalys derinamos pagal poreikį. Tobulėjant technologijoms, kompiuterizuota mokymo medžiaga sistemingai atnaujinama", – pasakojo A.Regalovskis.

Pagal Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro vykdomas programas profesijas gali įsigyti ne tik pagrindinį, bet ir vidurinį išsilavinimą (baigę 12 klasių) turintys asmenys. Centre yra gimnazijos skyrius, į jį priimami jaunuoliai, baigę 8, 9 klases, atitinkamai į 1 ir 2 gimnazijos klases.

Vykdomas ir suaugusiųjų mokymas. Centro padalinyje, esančiame R.Kalantos g. 1A, pagal formaliojo tęstinio mokymo programas galima įgyti apdailininko (statybininko), aukštalipio darbų vadovo, elektrinių krautuvų ir vežimėlių vairuotojo, autokrautuvo vairuotojo, medienos apdirbimo, staklininko, suvirintojo profesijas.

Galimybės tobulėti

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre paklausias profesijas sėkmingai įgyja ir specialiųjų ugdymo poreikių turintys asmenys.

Tuo tikslu centre įrengtas šiuolaikinis reabilitacinis profesinio rengimo skyrius. Čia laukiami specialiųjų ugdymo poreikių turintys mokiniai, baigę specialiųjų mokyklų 9 ir 10 klases, bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai, kurie mokėsi pagal individualizuotą ar pritaikomąją programą. Šie moksleiviai išmokomi įvairių amatų: staliaus, avalynės taisytojo, dailiųjų dirbinių pynėjo, virėjo, apdailininko (statybininko). Reabilitaciniame profesinio rengimo skyriuje įrengta puiki slaugytojų profesinio mokymo bazė, skirta asmenims, baigusiems 10 ir 12 klasių.

Vadovaujantis europiniais standartais, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre ypatingas dėmesys skiriamas ne tik amato įgūdžiams ugdyti, bet ir asmenybei lavinti, akiračiui ir bendriesiems gebėjimams plėtoti.

Tuo tikslu moksleiviams suteikiamos galimybės saviraiškai, padedant atrasti save ne tik profesinėje veikloje, bet ir sporte, kitose srityse.

"Akcentuojame fizinį aktyvumą, sveikatingumo priemones, todėl pas mus galima ne tik mokytis, bet ir sportuoti bei siekti sporto rezultatų", – pabrėžė Socialinių paslaugų skyriaus vedėjas P.Šeštokas.

Neeiliniai pasiekimai

Apie centro pastangas įtraukti moksleivius į įvairiapusę veiklą liudija čia besimokančiųjų pasiekimai sporto srityje.

"Nenorime išskirti vaikų su negalia, todėl nuosekliai vykdome neįgaliųjų integraciją. Ypač efektyviai tai galima daryti sporto srityje. Turime ir kuo pasigirti – mūsų futbolo komanda Pasaulio vasaros specialiosiose olimpiados žaidynėse laimėjo aukso medalius", – atkreipė dėmesį P.Šeštokas.

Neseniai Kaune, Žeimenos gatvėje, iškilo Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro specialios paskirties gyvenamųjų namų kvartalas – Žeimenos skyrius, skirtas elgesio ir emocinių sutrikimų turintiems vaikams. Tai pirmasis šalyje projektas, kuris plėtojamas atsižvelgiant į specialiuosius vaikų poreikius – programa sudaryta taip, kad padėtų jiems ugdyti įvairias kompetencijas.

Šis projektas sudaro sąlygas elgesio ir emocinių sutrikimų turintiems vaikams vienoje vietoje gauti švietimo, sveikatos ir socialines paslaugas, taip prisidedant prie vaikų bendrųjų ir profesinių kompetencijų ugdymo.

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro artimiausiuose planuose – nauji tobulėjimo iššūkiai.

"Darbo rinka tapo ypač reikli, ir tik aukštos kvalifikacijos specialistai joje gali būti saugūs, užtikrinti savo ir savo šeimų ateitimi. Tai puikiai suvokdami nuolat tobuliname savo mokymo bazę ir pabrėžiame, kad ji yra atvira visiems, norintiems tapti aukštos klasės meistrais pasirinktoje profesinėje srityje", – sakė Mokymo centro direktorius R.Šeštokas.

GALERIJA

  • Pasirinkimas: Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras siūlo įgyti per 50 profesijų, apimančių statybų, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros, gamybos, paslaugų ir perdirbimo ūkio sritis.
  • Galimybės: pedagogų kolektyvas moksleiviams sukuria sąlygas saviraiškai, padedant atrasti save ne tik profesinėje veikloje, bet ir sporte, kitose srityse.
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Buvęs mokinys

Pats baigiau šią mokyklą. Labai geri mokytojai, savo srities specialistai, niekada nebuvo atsakyta, galėjei kreiptis bet kokiu klausimu ir bet kada. Gavau labai reikalingą man diplomą ir tuo labai džiaugiuosi.

Gieeeed

Superinė mokykla, superinei mokytojai,kurie kuria gerą atmosferą mokykloje,o tai skatina tobulėti ir didelis bagažas žinių ,tik nuo mūsų pačių priklauso kaip mes norėsim jas panaudot gyvenime.Didelės sekmės jums

Anonimas

Apie ka čia iš viso rašoma ???... Kokios dar pažangios mokymo bazės ? Pats mokaus šitoj profesinėje mokykloje, nieko ten nevyksta. Per metus ten neįvyko nei vieno praktinio ar teorinio užsiėmimo. Paprastai mokykla tuščia būna, tik sėdi mokytojos ir geria kavutę, nematyti nei vieno mokinio. Tik kai švietimo komisijos daro veiklos patikrą mokykloje, tada sukviečia mokinius ant "pahazūhos", kad atrodytų, jog užsiėmimai vyksta. Uždaryti šitą "profkę" reikia, iš jos nulis naudos, kas iš to atestato, jei per kelis metus visiškai nieko neišmoko.. Šita mokykla puikiausias pavyzdis kokios ydingos yra profesinės mokyklos Lietuvoje, biudžeto lėšų švaistymas veltui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS