Į politiką pasukusi E. Kručinskienė socialiniame būste gyvena nelegaliai | KaunoDiena.lt

Į POLITIKĄ PASUKUSI E. KRUČINSKIENĖ SOCIALINIAME BŪSTE GYVENA NELEGALIAI

Antradienį po pietų Kristupas Krivickas savo feisbuko paskyroje pranešė, kad jo politinės bendražygės, vaikų atėmimo dramą išgyvenusios Eglė Kručinskienės „Kauno savivaldybės valdininkų skyriaus atstovai pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą“. Savivaldybės atstovai teigia, kad moteris šiame būste gyvena nelegaliai.

„Neregėtas Kauno savivaldybės valdininkų akibrokštas! Ką tik Eglė Kručinskienė pranešė, kad pas juos namuose apsilankė Kauno savivaldybės socrūpybos sk. atstovai ir pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą! Šitiek iškankintą šeimą valdininkai terorizuoja ir iš jos tyčiojasi toliau“, – feisbuke piktinosi K. Krivickas.

E. Kručinskienės politinis bendražygis tvirtino, kad visa ši situacija – kerštas.

Pati E. Kručinskienė portalui tv3.lt patvirtino, kad būstas priklauso jos giminaičiams, kurie išvykę į Ameriką. 

„Valdžios atstovai pasakė, kad mes nelegaliai jame gyvename, pareikalavo išeiti iš jo“, – kalbėjo E. Kručinskienė.

Nustačius piktnaudžiavimo atvejus, jų negalime toleruoti.

Gyvena nelegaliai

Kauno savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas portalui kauno.diena.lt pateikė paaiškinimą, pagal kurį galima teigti, jog E. Kručinskienė socialiniame būste gyvena nelegaliai.

„Socialinio būsto nuomos sutartis sudaroma su konkrečiais asmenimis, kurie turi teisę jame gyventi. Tai reiškia, kad būstas pavieniams žmonėms ar šeimoms skiriamas atsižvelgiant į jų gyvenimo sąlygas ir kitus poreikius. Tai yra jiems skirta miesto parama, todėl natūralu, kad socialinio būsto negalima perleisti ar pernuomoti tretiesiems asmenims“, – akcentavo savivaldybės atstovas.

Pasak D. Valiuko, bute Pušų g. gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų nėra.

„Nuomos sutartyje numatyta, kad bute gali gyventi tik tie asmenys, kuriems yra išnuomotas butas ir kurie yra deklaravę jame gyvenamą vietą, nuomininkas neturi teisės buto pernuomoti“, – toliau apie E. Kručinskienės gyvenamąją vietą kalbėjo D. Valiukas.

Jis pridūrė, kad specialistai jau nebe pirmus metus stebi ir individualiai vertina kiekvieną atvejį, kaip sekasi žmonėms spręsti savo socialines problemas. Specialisto teigimu, stengiamasi, kad tokia miesto parama nebūtų piktnaudžiaujama ir socialiniai būstai būtų suteikiami būtent tiems, kam jie išties reikalingi. Be to, kaskart siekiama socialiniuose būstuose gyvenantiems žmonėms padėti gerinti socialinius įgūdžius, integruotis į darbo rinką ir savarankiškai bei atsakingai rūpintis savimi ir šeima.

„Šiai dienai turime virš 700 eilėje laukiančių kauniečių. Siekiame, kad ta eilė ir žmonių laukimas socialiniam būstui gauti vis labiau trumpėtų. Jau keletą metų vykdome reguliarius patikrinimus, ar socialiniame būste gyvena tie asmenys, kuriems jis paskirtas. Nustačius piktnaudžiavimo atvejus, jų negalime toleruoti“, – pabrėžė Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas.

Per šiuos metus patikrinta apie 600 socialinių būstų. Iš viso Kauno savivaldybė valdo apie 4000 būstų. 

Kauniečiai, iš kurių atimti du mažamečiai

Vilmanto Raupelio nuotr.

Portalas primena, kad E. Kručinskienė nusprendė pasukti į politiką ir 2020 m. vyksiančius Seimo rinkimus. Ji į politiką žengia su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“. Vaikų atėmimo skandalo epicentre atsidūrusi kaunietė teigia, kad šis žingsnis apgalvotas, gimęs tik prasidėjus ažiotažą sukėlusiai istorijai.

Spalio pabaigoje Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs smurto prieš vaiką bylą, nusprendė išteisinti E. Kručinskienę.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui. Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš šeimos paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (108)

Vardas

Ka verslas į tai?

Lana22

Aš ieškau vyro už atvirus santykius! Su manimi galite susisiekti per šį portаlą - www.pc.tc/Lana22

juoksis

tas, kuris juoksis paskutinis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS