Į vaikų sveikatos stiprinimą nori įtraukti tėvus | KaunoDiena.lt

Į VAIKŲ SVEIKATOS STIPRINIMĄ NORI ĮTRAUKTI TĖVUS

  • 2

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (KRVSB) ugdymo įstaigose visuomenės sveikatos priežiūrą įgyvendina ne tik vadovaudamasis Sveikatos apsaugos ministerijos prioritetais, bet ir atsižvelgdami į Kauno rajono savivaldybės mokinių sveikatos būklės rodiklius, poreikius ir pagrindines problemas, su kuriomis susiduria vaikai ir jaunimas, išskirdami pagrindines sritis ir joms skirdami daugiau dėmesio: psichikos ir emocinė sveikata, lytiškumo ugdymas, fizinis aktyvumas ir mityba.

„Vis dėlto norime tobulėti ir įtraukti tėvus į vaikų sveikatos ugdymą ir stiprinimą. Vasario mėnesį specialistai parengė trumpą apklausą, kurios tikslas – išsiaiškinti, kokios pagrindinės su sveikata susijusios temos yra aktualiausios Kauno rajono ugdymo įstaigose besimokančių mokinių tėvams“, – sakė KRVSB direktorius Laurynas Dilys.

Apklausoje dalyvavo 1 516 tėvelių: 71,7 proc. auginantys mokyklinio, 22,2 proc. – ikimokyklinio ir 6,1 proc. – auginantys priešmokyklinio amžiaus vaikus.

„Džiaugiamės, kad tėvų aktualiausios temos sutampa su mūsų prioritetais ir vedamomis veiklomis: emocinė ir psichologinė sveikata, lytinis švietimas, fizinis aktyvumas“, – teigė L. Dilys.

Kauno rajono ugdymo įstaigose besimokančių mokinių tėvai taip pat turėjo progą pasidalyti pasiūlymais ir pastebėjimais. Apibendrinus tėvų pasiūlymus, poreikius ir pastebėjimus išskirtos temos: vaikų psichologija, pykčio valdymas, ribų nubrėžimas, vaiko nusiraminimo būdai, savivertės, emocinio intelekto ugdymas; emociniai ir fiziniai pokyčiai paauglystėje, informacijos teikimas paaugliui; tėvų ir vaikų bendravimas, atsakomybės, vaidmenys šeimoje (praktiniai patarimai, kaip elgtis įvairiose situacijose, pvz., kai vaikas jaučia įtampą klasėje, kaip padėti stresinėse situacijose, kaip spręsti konfliktus ir motyvuoti atžalą).

Ne mažiau svarbi patyčių prevencija: atpažinimas, kai vaikai patiria patyčias, psichologinių sunkumų, ir miego ir poilsio darželiuose tema, šeimos gyvenimo kokybė ir pusiausvyra.

Ateityje, atsižvelgdamas į apklausos rezultatus, KRVSB ketina organizuoti nemokamus seminarus Kauno rajono ugdymo įstaigose besimokančių mokinių tėvams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ponai pedagogai turėtų

Dar ir pačių tėvų kompetencija pasidomėti - ar jie pakankamai sąmoningi auklėti vaikus ... Yra tokių , kurie tiesiog manipuliuoja vaikais saviem tikslam...

Daugiau nei keista

Pirmiau visi tėvai žinojo, kaip užauginti sveikus vaikus, o dabar reikia mokinti????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS