Audrą sukėlusios prekės „Užsiaugink draugą gėjų“ pardavėjai: tikime visuomenės blaiviu protu | KaunoDiena.lt

AUDRĄ SUKĖLUSIOS PREKĖS „UŽSIAUGINK DRAUGĄ GĖJŲ“ PARDAVĖJAI: TIKIME VISUOMENĖS BLAIVIU PROTU

  • 92

Socialiniuose tinkluose nuotrauka su preke, kurios kainų etiketėje užrašas – „Užsiaugink draugą gėjų“, sukėlė komentarų ir juose išsiskiriančių nuomonių audrą.

Penktadienį buvęs politikas ir vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius feisbuke paviešintą žaislo nuotrauką palydėjo sarkastišku prierašu.

„Jau laikas pasirūpinti Kalėdinėmis dovanėlėmis po eglute mūsų mažiesiems. Kol visi uždaryti karantine, geriausią draugą galima užsiauginti namuose“, – rašė žinomas kaunietis.

Ta pačia nuotrauka pasidalijo ir Šarūnas Jasiukevičius, žinomas kaip Praeities žvalgas: „Gal kam naujo augintinio? Naujų Laisvės partijos narių padavė į mažmeną? Sisioja į dėžutę, baldų nedrasko, loja tik per gėjų paradą, moka duot labas, davus komandą atsuka nugarą...“

Nuotraukoje nufotografuota parduotuvėje kabanti prekė. Ant jos įpakavimo angliškai užrašyta „Užsiaugink savo nuosavą geriausią draugą gėjų“, vardijami tokie šio draugo privalumai: visada išklauso, mėgsta apsipirkti ir t.t.

Kol visi uždaryti karantine, geriausią draugą galima užsiauginti namuose.

Kainų etiketėje lietuviškai nurodoma, kad prekės pavadinimas – „Užsiaugink draugą gėjų“, o jos kaina – 3,5 euro. 

Daugybė komentatorių šią prekę įvardijo kaip nederamą, seksistinį, liejo homofobiškus pasisakymus dėl neva homoseksualumo propagavimo tokiomis prekėmis, nesuabejodami, kad tokia prekė yra, kad ji pardavinėjama ir Lietuvoje. 

Tačiau kai kurie manė, kad nuotrauka apskritai yra netikra ir skirta provokuoti homofobiškiems žmonėms bei kelti neramumams, skatinti pykčiui prieš LGBT bendruomenę.

Ne vienas internautų įvardijo, kad ši nuotrauka gali būti daryta būtent prekybos tinkle „Maxima“. Jos atstovai tai paneigė. „Šios prekės „Maximos“ parduotuvėse nėra ir niekada nebuvo“, – portalui kauno.diena.lt komentavo „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

G. Furmanavičius nenurodė prie posto bei neatrašė į portalo kauno.diena.lt klausimus, kur rado šią prekę, ar jis pats darė šią nuotrauką, ar ji nėra suklastota. Į viename komentarų, kuriame abejojama, kad „Maximos“ etiketės yra kitokios, jis atsakė, kad Lietuvoje yra ne tik šis prekybos tinklas.

Šeštadienio vakarą portalui kauno.diena.lt dovanų parduotuvės „Mini Kiss“, įsikūrusios Kaune, atstovai nurodė, kad tai yra jų prekė. Plačiau ši parduotuvė prisistato desertine, ledaine ir balionų baru po vienu stogu, nurodo kartu parduodanti ir smagias dovanas, prekes švenčių dekoravimui, desertus, ledus, balionų kokteilius ir t.t. 

„Mini Kiss“ atstovai teigė, kad nuotrauka daryta jų parduotuvėje, kad pasipiktinimo dar nesulaukė.  „Išreikšti nuomonę turi teisę visi. Pasikartosiu, kad tiesiogiai į mus dėl šios prekės niekas nesikreipė. Tikime visuomenės blaiviu protu“, – portalui kauno.diena.lt komentavo parduotuvės atstovai.

„Pabrėžiame, kad ši prekė nėra žaislas ir ji nėra eksponuojama vaikams skirtų prekių lentynose, ar greta jų“, – papildė atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

Lauris

Jie visokius nesanones nori iteiseti ir zole ir marihuana ir kanapes gal ta laisves partija yra priklausanti narko mafijai

Lauris

Laisves partija narkomanai ir pyderai

Klaipėdiškis

Kauniečiai žinokite "Mini Kiss" parduotuvėj parduoda iškrypėlių žaislus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS