Kauno rajonas merą išsirinko jau pirmame ture | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONAS MERĄ IŠSIRINKO JAU PIRMAME TURE

Po vidurnakčio paaiškėjo, kad Valerijus Makūnas lieka toliau prie Kauno rajono vairo. Jis laimėjo tiesioginius mero rinkimus. V. Makūnas Kauno rajonui vadovauja pastaruosius dvylika metų.

Socialdemokratas V. Makūnas gavo beveik 60 proc. balsų, o antroje vietoje – konservatorius Justinas Urbanavičius su beveik 20 proc. balsų.

Antro rinkimų turo būtų prireikę, jeigu nė vienas kandidatas į merus nebūtų surinkęs daugiau kaip pusės visų atėjusių balsuoti balsų.

Pirminiais duomenimis, V. Makūno atstovaujama Lietuvos socialdemokratų partija rajono taryboje laimėjo daugiausiai mandatų – 15 iš 26, tad su mandatu, kuris automatiškai priklauso merui, ši partija taryboje turės 16 atstovų.

Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams rajone, pirminiais duomenimis, atiteko septyni, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai - trys, o Darbo partijai atitektų vienas mandatas. Partija „Tvarka ir teisingumas“ ir kitos liko už borto.

Dėl Kauno rajono mero rinkimų varžėsi šeši kandidatai. Iš jų – dvi moterys.

Be V. Makūno, šio posto siekė du Valstybinės miškų urėdijos darbuotojai Kęstutis Markevičius, Justinas Urbanavičius ir smulkus verslininkas Gintautas Krilavičius, Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ir Seimo nario Kęstučio Bacvinkos padėjėja Kauno rajone Jūratė Truncienė ir asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Aušra Degutytė.

Dėl rinkėjų balsų per savivaldos rinkimus Kauno rajone varžėsi 168 kandidatai, atstovaujantys septynias partijas. Iš viso Kauno rajono savivaldybės tarybą sudaro 27 nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Graudu

Tikejaus ,kad ateis žmones i prota ir išrinks koki jaunesni,veržlesni žmogu kuris pasistenks dėl gyventoju,bet.... Ka Ramučiam kantrybės pasirodo ir toliau bus gyventoju gyvenimo kokybė paskutinei vietoi...

Manau

Kad Kauno rajone rinkimus laimi ne tie kurie balsuoja o tie kas tuos balsus skaičiuoja

Kauniete, dirbanti Kauno rajone

Jus neisivaizduojate koki gera mera turite....visuomet islaikytas taktiskas, malonus. Ar noretumete chamo?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS