Istoriniams Šaulių metams – konferencija Kaune | KaunoDiena.lt

ISTORINIAMS ŠAULIŲ METAMS – KONFERENCIJA KAUNE

  • 2

Lietuvos šaulių sąjunga jau šeštus metus iš eilės tęsia tradiciją šviesti visuomenę valstybės, nacionalinio saugumo temomis. Šiemet, organizacijai minint įkūrimo 100-ąsias metines, drauge su Vytauto Didžiojo universitetu organizuojama tarptautinė mokslinė konferencija Kaune „Paramilitarizmas ir Lietuvos šaulių sąjunga: istoriniai iššūkiai ir veiklos idėjos“.

Šių metų konferencijoje, kuri vyks Kaune lapkričio 21–22 dienomis, į šimtametę organizaciją bus žvelgiama drauge su mokslininkais iš Lenkijos, Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos, vykdančiais istorinius Lietuvos šaulių sąjungos ir kitų sukarintų organizacijų tyrinėjimus, bus kalbama apie Lietuvos šaulių sąjungos ir europietiškojo paramilitarizmo veiklos istorines aplinkybes ir šių judėjimų svarbiausias idėjas, dariusias poveikį XX a. Europos valstybių ir visuomenių raidai.

Lietuvos šaulių sąjunga savo veiklą vykdė iki 1940 m. Sovietams okupavus Lietuvą, po to organizacija buvo likviduota, tačiau netrukus veiklą atnaujino išeivijoje. Savo veiklos principais tarpukariu veikusi Lietuvos šaulių sąjunga nebuvo unikali, sukarintos organizacijos veikė ir kitose Europos šalyse. Su kai kuriomis iš jų Lietuvos šaulių sąjunga palaikė giminingus ryšius. Latvijos karo muziejaus direktoriaus pavaduotojas Juris Ciganovs savo pranešime pristatys organizacijos „Aizsargi“ veiklą tarpukariu, iš Ukrainos Kijevo Taraso Ševčenkos nacionalinio universiteto atvykę dr. Andri Rukkas ir dr. Ruslana Martseniuk kalbės apie ukrainiečių gimnastikos ir ugniagesybos asociaciją „Luh“. Lietuvos mokslininkai iš Klaipėdos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto taip pat pristatys visuomenei ir akademinei bendruomenei naujausius savo tyrinėjimus apie Šaulių sąjungą.

Renginyje planuoja dalyvauti krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, Šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna.

Konferencija vyks Vytauto Didžiojo universiteto Mažojoje salėje, S.Daukanto g. 28, Kaune. Renginio pradžia – lapkričio 21 d. 10.30 val. Daugiau informacijos apie konferenciją internete:http://konferencija.sauliusajunga.lt/index_lt.html.

GALERIJA

  • Istoriniams Šaulių metams – konferencija Kaune
  • Istoriniams Šaulių metams – konferencija Kaune
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietis

saunuoliai sauliai

popierinis generolas

Visos paramilitarines privacios organizacijos turetu buti uzdraustos! Sauliu Sajunga yra fasistine organizacija, kuri bent kada gali atsisukti pries savo valdzia. Popieriniai generolai uzsimane kara pazaisti miskuose kaip kokie pionieriai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS