Kada Arlaviškėse nebebus slidu? | KaunoDiena.lt

KADA ARLAVIŠKĖSE NEBEBUS SLIDU?

Arlaviškių gyventojai skundžiasi žiemą neišvažiuojamu keliu nuo Viršužiglio iki jų gyvenvietės. Už šio kelio priežiūrą atsakinga įmonė "Kauno regiono keliai" kratosi atsakomybės.

Praėjusią savaitę neišlaikė Taurakiemio seniūnijoje, Arlaviškėse, gyvenančios poetės, kultūros ir meno leidinio "Nemunas" vyriausiosios redaktorės Erikos Drungytės kantrybė. Kauno rajono savivaldybės puslapyje socialiniame tinkle "Facebook" moteris viešai piktinosi: "Dešimt metų gyvenu Arlaviškėse. Dabar galvoju – geležinė mano kantrybė, nes nė karto nesiskundžiau. Bet jau nebegaliu. Visur žiemą keliai valomi ir druska barstomi. Viršužiglyje – taip pat. Tačiau tiems 5 km ar kiek daugiau Arlaviškėse druskos jau neužtenka. Nė karto per 10 metų nebuvo pabarstyta, amžinas ledas kasmet. Gal surasite pagaliau tos druskos, kurie taip šlovinat Kadagių slėnį? Manot, kad žiemą jo pamatyt niekas nenori? Nekalbu apie gyventojų vargus…"

Į žinomos gyventojos viešą skundą socialiniame tinkle sureagavo Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė. Ji informavo, kad rajoniniu keliu Nr. 1938 (Piliuona–Tursonas–Arlaviškės) privalo rūpintis valstybės įmonė "Kauno regiono keliai". "Kiek metų dirbu, ši problema niekaip neišsprendžiama. Gyventojai pasipiktinę, kad kelio atkarpą iki Viršužiglio gyvenvietės nuvalo ir pabarsto, o likusi 3 km kelio atkarpa iki Arlaviškių ir per jas – nebarstoma ir nevaloma", – apie nuolatinius gyventojų skundus užsiminė seniūnė.

Ji prisipažino skambinusi į "Kauno regiono kelius". Kelio atkarpa iki Arlaviškių buvo pabarstyta sniegą ir ledą tirpdančiu mišiniu tik po jos skambučio. Pasak seniūnės, dėl mažo mašinų srauto šios kelio atkarpos "Kauno regiono keliai" nėra įtraukę į barstomų kelių sąrašą.

"Apie tai su įmonės atstovais kalbėta ne kartą. Gavome įmonės atstovų pažadą, kad ši atkarpa nuo ateinančių metų bus įtraukta barstomų kelių sąrašą", – sakė D.Glinskienė.

Seniūnijos pajėgomis prižiūrima apie 100 km vietinės reikšmės Taurakiemio seniūnijos kelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Cia regiono kelias, keista, kas per Virsužiglio gyvenviete nuvalo, o Arlaviskes palieka, seniune minejo, kad kitais metais kelininkai itrauks i priziurimu keliu sarasa

Pavyduolė

Kai Br. Bespalova savo didžiuliais papais nustums sniegą, tai ir nebus slidu. O dabar nieko neveikia tik savo kūda vyra užgulus joja:-)))

Tėvas

Net priemiestinis autobusas buvo nuslydęs į griovį ir užblokavęs kelią pernai metais.Ar rūpi žmonių saugumas kam nors?Kas užtikrins galimybes žmonėm patekt į darbus?Atsibuskit atsakingi!Ne sibire juk gyvenam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS