Kadagių slėnis atsinaujins: prasidėjo remonto darbai | KaunoDiena.lt

KADAGIŲ SLĖNIS ATSINAUJINS: PRASIDĖJO REMONTO DARBAI

  • 6

Vaizdingoje Kauno rajono vietoje – Kadagių slėnyje – prasidėjo remonto darbai. Juos planuojama baigti per kelis mėnesius.

Kauno rajone esančiame Arlaviškių pažintiniame take, kurį dažnai vadina tiesiog Kadagių slėniu, prasidėjo atnaujinimo darbai. Tiesa, remontas vykdomas ne visame take, bet pagrindinėje apžvalgos aikštelėje.

Kauno marių regioninio parko atstovai, prižiūrintys šią lankytiną vietą, portalui kauno.diena.lt sakė, kad aikštelė bus perdaryta taip, kad ji būtų ilgaamžiškesnė ir reikėtų mažiau priežiūros.

„Šiais metais rekonstruojame vieną atokvėpio aikštelę, nes viso tako rekonstrukcijai nėra tiek pinigų. Pagrindinė apžvalgos aikštelė bus padaryta su metaliniais poliais ir sijomis, tad jei ateityje nebebus lėšų, ši dalis tikrai ilgai galės stovėti. Einamojoje dalyje bus uždengta ąžuoline mediena. Taip pat bus sutvarkyti ir aikštelėje buvę suoliukai“, – apie Kadagių slėnio atnaujinimo darbus kalbėjo Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė.

Ji tikino, kad viso tako būklė taip pat prastėja. Parko darbuotojai kartais pakeičia labiausiai supuvusias tako lentas. Kol kas dar laikosi seniau įrengti mediniai poliai, tačiau jei jie supus, teks laikinai taką demontuoti ir palikti galimybę iki apžvalgos aikštelės eiti tik miško takeliu.

Kol vyksta remonto darbai, lankytojai ir toliau gali atvykti į Kadagių slėnį. Planuojama pagrindinės apžvalgos aikštelės tvarkymo darbus užbaigti iki birželio mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Marta

Reikia gerai padengti anti septiku lentas,matosi ,kad išvis to nebuvo padaryta,negali taip greit supūt lentos,daryta atmestinai

Skaitytoja

Matėme,kaip ardė senas lentas. Darys nauja taką, nes jau puse supuvusių lentų nuo sniego, lietaus.

...

Krabas: "TIEK medžių iškirst - tai juk RIMTAS darbas".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS