Kaip auginti vaikus XXI amžiuje? | KaunoDiena.lt

KAIP AUGINTI VAIKUS XXI AMŽIUJE?

  • 1

Viena vertus, auginti vaikus dar niekada nebuvo taip paprasta: skalbimo mašinos, sauskelnės, begalė knygų, pažangi medicina. Kita vertus, gyvenimo tempas bei aplinkos lūkesčiai tėvams yra didžiuliai: tėvai nuolat girdi, kad elementari priežiūra – kokybiškas maistas, saugi aplinka – nėra pakankama, norint užauginti kūrybišką, drąsią ir sėkmingą asmenybę. Dažnai tradicijos ir vyresnės kartos patarėjai sako viena, o šiuolaikinio pasaulio iššūkiai ir vis nauji tyrimai, rodantys didžiulę auklėjimo ir ugdymo vaikystėje reikšmę tolimesniam gyvenimui, skatina imtis ko kito. O kur dar technologijos (ir vaikų noras jomis naudotis!), demokratinis auklėjimas (ką daryti, kai su vaiku vis dėlto nėra įmanoma susitarti?)...nenuostabu, kad tėvams susisuka galva ir svyra rankos.

Apie pagrindinius XXI amžiaus tėvystės principus, apie tai, ką jau įrodė moksliniai tyrimai ir kaip tėvai šiuos tyrimus gali taikyti realybėje, kad ir vaikas augtų laimingas, ir jie patys neprarastų sveiko proto, pasikalbėti ir žiniomis su tėvais pasidalinti pasiryžo edukologė Austėja Landsbergienė. Socialinių mokslų daktarės, tarptautinių mokyklų tarybos švietimo vertintojos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų steigėjos žinios ir keturių vaikų mamos patirtis patarimo skatina kreiptis daugybę tėvų. Į dalį jų A.Lansbergienė atsako savo tinklaraštyje, aptaria straipsniuose, o šį pavasarį išsiruošė ir į gyvus susitikimus.

„Įprastais būdais į dažniausiai pasitaikančius ar įdomiausius klausimus atsakinėju ir toliau, tačiau seminarų metų tikiuosi ne tik pasidalinti tuo, ką esu susiplanavusi, bet ir padiskutuoti su konkrečiais į juos atėjusiais žmonėmis. Neabejoju, kad po šių susitikimų tėvai lengviau atsipūs ir pasijus labiau pasitikintys savimi“, – sako dr. A.Landsbergienė.

Pirmasis seminaras „Kaip neprarasti kantrybės nekantriame pasaulyje: XI amžiaus ugdymo subtilybės" jau balandžio 16 d., trečiadienį, įvyks Kaune, viešbučio „Europa Royale Kaunas“ konferencijų salėje. Balandžio 17-osios pavakarę atkeliaus į Panevėžį, o gegužės viduryje apslankys Klaipėdoje ir Šiauliuose. Bilietus į seminarą įsigyti galima "Tiketos" kasose arba svetainėje www.tiketa.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

anicetas

Sąlygos gerėja,bet medžiagos ir kokybė žprastėja nuo užterštumo ir maisto ,stresų ir perkrovimų mokyklose Seniūnams -seniūnaičiai,o mokytojams -taukuotašpyga ir važiuoki į Rygą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS