Kauną sudrebino įspūdingas „Eurovizijos“ karalienės Loreen šou | KaunoDiena.lt

KAUNĄ SUDREBINO ĮSPŪDINGAS „EUROVIZIJOS“ KARALIENĖS LOREEN ŠOU

„Eurovizijos“ karalienė Loreen su įspūdingu šou sudrebino Kauno „Žalgirio“ areną. Antrąjį kartą Lietuvoje koncertavusi Švedijos dainininkė gausiai susirinkusiai publikai dovanojo ne tik didžiausius hitus, bet ir atliko naujausias savo dainas, kurioms akomponavo atlikėjos grupė.

Pirmoji moteris atlikėja, dukart laimėjusi „Euroviziją“, į mūsų šalį atvyko Latvijos, kur vakar, kaip ir dieną prieš Estijos sostinėje Taline, surengė europinių gastrolių koncertus. Loreen gerbėjus nustebino nauja klubine „Tattoo“ versija, taip pat atliko megahitą „Euphoria“, naujausią singlą „Is It Love?“, kurį publiką pasitiko itin audringai, bei kitus populiariausius kūrinius. Anšlaginį Loreen koncertą pradėjo sparčiai populiarėjanti jauna Kanados dainų autorė ir dainininkė Olivia Lunny.

Po koncerto Kaune Loreen džiaugsis dviejų dienų poilsiu, o vėliau tęs „The Tattoo“ gastroles Europoje. Septyniolikos koncertų turą dainininkė užbaigs dviem koncertais – gruodžio 4-ąją dieną koncertuos Šveicarijoje, Ziuriche, o paskutinysis turo pasirodymas Prancūzijos sostinėje Paryžiuje įvyks gruodžio 5-ąją dieną.

Loreen koncertas drebino Kauną

T. Biliūno/BNS nuotr.

Dainininkė Loreen įsirašė į istoriją kaip pirmoji moteris, dukart laimėjusi „Eurovizijos“ dainų konkursą. Pirmąkart svarbiausiame pasaulyje dainų konkurse atlikėja triumfavo 2012-aisiais, kada daugiausiai publikos ir žiūrovų taškų pelnė jos atlikta daina „Euphoria“.

Tikrasis Loreen vardas yra Lorine Zineb Nora Talhaoui. Ji gimė Stokholme marokiečių kilmės tėvų šeimoje. Būdama 20 metų, ji išgarsėjo Švedijoje po to, kai 2004 m. dalyvavo talentų konkurse „Idol“. Netrukus po to, Loreen išleido savo pirmąjį singlą „The Snake“, kurį įrašė su žinamu švedų muzikos duetu „Rob’N’Raz“. Vėliau Loreen dirbo televizijoje, vedė TV laidas ir prodiusavo įvarius realybės šou.

Praėjo šešeri metai, kol Loreen vėl grįžo į muzikos sceną. 2011 m. ji dalyvavo „Melodifestivalen“ konkurse su daina „My Heart Is Refusing Me“, kuri tapo hitu ir Švedijos singlų tope užėmė devintąją vietą.

Po metų Loreen grįžo į „Melodifestivalen“ konkursą ir, atlikusi dainą „Euphoria“, jį laimėjo. Dainininkė triumfavo ir Azerbaidžano sostinėje Baku surengtame „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame pelnė daugiausiai publikos ir komisijos balsų. 2012 m. Loreen išleido debiutinį studijinį albumą „Heal“, kuris sulaukė kritikų įvertinimo ir komercinės sėkmės - įrašas užėmė pirmąją vietą Švedijos topuose ir buvo parduotas platininiu tiražu.

Antrasis švedų atlikėjos Loreen studijinis albumas „Ride“ buvo išleistas 2017 m. pabaigoje. Jį pristatė dvi singlais išleistos dainos „71 Charger“ ir „Hate The Way I Love You“.

2020 m. Loreen nusifilmavo režisieriaus Davido Dobkino filme „Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga“ ir pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Universal Music“, kuri išleido pirmąjį dainininkės singlą švedų kalba - dainą „Sötvattentårar“.

2022 m. Loreen paskelbė apie partnerystę su „Lexus Sweden“ ir pristatė singlą „Neon Lights“, kuris tapo „Lexus NX“ reklaminės kampanijos dalimi.

2022 m. pabaigoje buvo paskelbta, kad Loreen ketvirtąjį kartą dalyvaus „Melodifestivalen“, kurį laimėjo dainininkės atlikta daina „Tattoo“. Surinkusi 177 taškus, Loreen tapo Švedijos atstove šiemet Liverpulyje vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Daina „Tattoo“ laimėjo konkursą, surinkusi 583 taškus, ir pelnė Švedijai septintąją pergalę. Loreen tapo pirmąja atlikėja moterimi, laimėjusia konkursą du kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Šiaip,

tai ne karalienė, o karalius.

Vilija

Marokietes koncertas ir tas ryškiai jaučiasi ir matosi. Iš mūsų I.Valinskienė ir Kerbedis dar verti dėmesio o kiti vaikiškas dainelės dainuoja o žiūrovai straksi.

Vilija

Labai patiko Loreen koncertas, tiesiog unikalu. Lietuves nesugeba to daryti, dainuoja vaikiškas dainas ir su trumpais ir dar pūstais sijoneliais būdami 40metu cha cha.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS