Kaunas jungiasi į akciją „Darom“ | KaunoDiena.lt

KAUNAS JUNGIASI Į AKCIJĄ „DAROM“

  • 5

Šiandien nuo 10 val. kauniečiai kviečiami dalyvauti visuotinėje švarinimo akcijoje „Darom“. Rinkti ir rūšiuoti atliekas numatyta miestiečių itin lankomose erdvėse: Marvelės upės slėnyje, Kauno marių prieigose prie Neptūno įlankos, Nemuno ir Neries upių pakrantėse. Šiose vietose maišais, pirštinėmis ir surinktų šiukšlių išvežimu pasirūpins savivaldybė.

„Pastaraisiais metais Kaunas skiria didelį dėmesį aplinkosaugai. Atlikus upelių taršos prevenciją ir kassavaitinius patikrinimus akivaizdžiai sumažinome netinkamai nuotekas tvarkančių asmenų skaičių. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai viešose vietose randame padangų ir kitos netvarkos. Akcija „Darom“ – dar viena galimybė apsikuopti, susitvarkyti, taip pat prasmingai praleisti laiką atsakingų ir veiklių kauniečių draugijoje“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Šiemet pavasarinės švarinimosi akcijos organizuojamos keturiose seniūnijose: Aleksote, Petrašiūnuose, Šančiuose ir Vilijampolėje. Iniciatyvūs kauniečiai balandžio 23 d. nuo 10 val. laukiami Marvelės upės slėnio teritorijoje, Kauno marių prieigose prie Neptūno įlankos, Nemuno upės pakrantėje iš Švenčionių gatvės pusės ir Neries krantinės teritorijoje tarp Varnių ir Plungės gatvių.

Keturiose lokacijose numatyti šeši atliekų surinkimo taškai, „Kauno švara“ dalys šiukšlių maišus ir pirštines. Bendrovė taip pat pasirūpins atliekoms skirtais konteineriais ir jų išvežimu. Pagalbininkų veiksmus koordinuos seniūnijų atstovai.

„Gyventojai, savo nuožiūra tvarkysiantys aplinką ir rinksiantys atliekas kitose vietose, pagal organizacijos „Mes darom“ šiųmetį švarinimosi modelį turės patys savarankiškai pasirūpinti maišais ir pirštinėmis, o surinktas atliekas nuvežti ir priduoti į artimiausią didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelę“, – pabrėžė R.Savickienė.

Pastaraisiais metais Kaunas skiria didelį dėmesį aplinkosaugai.

Kaune surinktos ir išrūšiuotos atliekos bus priimamos balandžio 23 d. iki 18 val. visose šiuo metu veikiančiose Kauno regiono didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelėse: Energetikų g. 60 (buvęs adresas Nemajūnų g. 15B), Raudondvario pl. 155D, Kuršių g. 9E, Palemono g. 12E, Vandžiogalos pl. 92B, Chemijos g. 4E, Julijanavos g. 1 ir Ašigalio g. 20A.

Visos aikštelės bus pažymėtos ir „Mes darom“ mobilioje programėlėje. Čia vartotojai taip pat ras visas savivaldybių rekomenduojamas tvarkyti viešąsias erdves. Žaliųjų atliekų priėmimo aikštelės dirbs įprastai.

Atliekų aikštelėse bus priimamos tik tinkamai išrūšiuotos atliekos. Į aikšteles nebus priimamos sunkvežimių, sunkiasvorių transporto priemonių padangos ir kitos automobilių detalės. Atliekas atvežę asmenys privalės turėti asmens dokumentą.

Akcijoje „Darom“ šiemet kviečiami dalyvauti pavieniai asmenys, šeimos, miestų ir miestelių bendruomenės, organizacijų ir verslo įmonių kolektyvai ir visi, kam rūpi švari aplinka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Darom bet nepadarom

Visi puikiai zinojo,kad savaitgalis bus lietingas bet niekas nepasirupino akcijos perkelt i kita savaitgali.

Kostas

tai kiek dar metu gules surinkti lapai i 5 maisus prie Ukmerges 18 -to parkely ???

By. Rka deėjęs

Byyyy By DEJAU ant WALDZIOS symonkiu armonkiu.... NAXUI LT TEISYNGUMA gaidyška !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS