Kaunas tramdys teršėjus: pradėjo veikti pirmosios vaizdo kameros | KaunoDiena.lt

KAUNAS TRAMDYS TERŠĖJUS: PRADĖJO VEIKTI PIRMOSIOS VAIZDO KAMEROS

  • 11

Kauno savivaldybė pranešė, kad balandžio mėnesį Kaune pradėjo veikti pirmosios vaizdo kameros, fiksuojančios miesto teritorijų teršėjus.

Iki 2019 m. pabaigos planuojama iš viso įrengti 50 kamerų.

Tikimasi, kad tai padės sutramdyti tuos, kurie nesilaikydami numatytos tvarkos užkrauna bendrojo naudojimo konteinerius ar šalia jų esančią teritoriją stambiagabaritėmis, statybos ir žaliosiomis atliekomis.

Savivaldybė primena, kad atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas (ne vietoje sukrautos šiukšlės, žaliųjų, statybos ar stambiagabaričių atliekų palikimas ne vietoje ir pan.) užtraukia įspėjimą arba baudą iki 140 Eur, o nusižengimas, padarytas pakartotinai – nuo 140 iki 600 Eur.

Atliekų priėmimo ir rūšiavimo aikšteles rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

jaučiu

kažkokia firmytė prisipirko kamerų ir nėr kur dėt...

Gyventojai

Kartu galėtų kameromis fiksuoti ,gyvenamos aplinkos niokotojos ES autolaužynu..,nusipirkai "karvę" ieškok tvartą kur laikysi ,o ne vejas išmauroti ,kitiems po langais teršalus..

Jons

Reikia statyti prie visų požeminių konteineriu, nes visur baisus šiukšlynai.Žmonės nesistengia net sumesti šiukšlių į konteineri, meta salia jų. Taip privažiuoja automobiliai (panašu, kad iš privačių namų) ir išmeta iš automobilio šiukšles šalia ir nuvažiuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS