Eilių nebebus? Kaune planuojama atidaryti antrą COVID-19 patikros punktą | KaunoDiena.lt

EILIŲ NEBEBUS? KAUNE PLANUOJAMA ATIDARYTI ANTRĄ COVID-19 PATIKROS PUNKTĄ

Keliskart išaugus testavimo apimtis Kaune planuojama atidaryti antrą COVID-19 patikros punktą, sako Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša.

„Planuojame, vyksta derybos, pasiruošimai, ir, kai tik atidarysime, pranešime, tas yra dienotvarkėje, mes galvojame apie savaites“, – trečiadienį LRT sakė P. Kibiša.

Pasak poliklinikos vadovo, plėsti dabartinio testavimo punkto Kauno kempinge Jonavos gatvėje nėra prasmės, nes automobilių spūstis čia susidaro prie įvažiavimo, o įrengti antro šioje vietoje neįmanoma.

„Dėl išaugusio poreikio, jei anksčiau testuodavome lapkričio mėnesį 580 per dieną, vakar testavome 2,5 tūkst., ryt testuosime 3 tūkst., o įvažiavimas į kempingą vienas, taip ir spaudžiasi. Mes negalvojame plėstis būtent kempinge, nes butelio kakliukas yra įvažiavime ir kito įvažiavimo įrengti neįmanoma“, – teigė vadovas.

Eilės prie mobilaus testavimo punkto muša rekordus

Justinos Lasauskaitės nuotr.

P. Kibiša sakė, kad šiuo metu Kaune registruotis COVID-19 testui galima penktadieniui, tačiau galimybes didinti apimtis stabdo ir darbuotojų trūkumas.

Jei anksčiau testuodavome lapkričio mėnesį 580 per dieną, vakar testavome 2,5 tūkst.

„Turėtumėme stengtis tilpti į 24 valandas, bet kai per dvi savaites išauga srautas penkis–šešis kartus, reikia ir žmonių, reikia juos apmokyti, juos rasti, nes gali testus imti tik slaugytojai ir gydytojai, šitų žmonių iš Užimtumo tarnybos nepasikviesi“, – kalbėjo vadovas.

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 9490 naujų COVID-19 atvejų, tai didžiausias iki šiol registruotas paros naujų atvejų skaičius Lietuvoje. Pastarąjį kartą rekordinis atvejų skaičius fiksuotas prieš savaitę, kai nustatyta 7,2 tūkst. atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

dalbajuobai

tai sunku parasyt kurioj vietoj?kur£vos jus

nu

fotkeje - beprociu eile.

Praeivis

Papuolet g_pasininkai,i akropoli norisi,maximoj apsipirkt,i kavine nueit,o is jusu valdzia tyciojasi,Marazmas,stovet 2 val. eileje,kad i nosi pagali ikistu.....Padurino ir patenkinti ....Tikrai,kaip sake PIS,10 is 8 bukaprociai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS