Kaune pradeda šilti ir daugiabučių radiatoriai | KaunoDiena.lt

KAUNE PRADEDA ŠILTI IR DAUGIABUČIŲ RADIATORIAI

  • 39

Kaune nuo šio ketvirtadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas.  Miesto mokyklose, vaikų darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose šildymas įjungtas rugsėjo 25 dieną.

Ar jau įjungti šildymą, daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 19 dieną.

Vilniuje šildymo sezonas pradėtas spalio 1 dieną, Panevėžyje šildymas įjungtas rugsėjo 23 dieną, Šiauliuose – rugsėjo 25 dieną.

Klaipėdoje kol kas šildomos tik švietimo ir gydymo įstaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

B. B. d.

Reikia 50+1balso ir savibledybes išjungt šildymą.... Kad pusprociams pradėtų smegenys dyrbt žmonių naudai, gerovei, o ne daryt makles imti kyšius ir nesirūpinti rinkejais

tai gal tegul istisus

metus sildo

sildo sildo,o parasu

ir sutikimo name niekieno neprase ot s tvarka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS