Kaune prasidėjo ispaniškos kultūros festivalis | KaunoDiena.lt

KAUNE PRASIDĖJO ISPANIŠKOS KULTŪROS FESTIVALIS

  • 0

Jau šeštąjį kartą kartu pasitikti pavasarį pakvietė didžiausias ispaniškos kultūros festivalis Lietuvoje „Primavera en español“, kuris vyks balandžio 18-28 dienomis Vytauto Didžiojo universitete (VDU). Šiemet kelionėms po ispanų kalbos pasaulį skirti festivalio renginiai padės ne tik dar geriau pažinti Ispaniją, bet ir Lotynų Amerikos šalis.

Vartai į ispanakalbį pasaulį

„Universitete studijuoja ne vienas kitatautis, kurio namai – ispanakalbė šalis, todėl šiais metais festivalis „Primavera en español 2016“ orientuojasi būtent į ispanakalbį pasaulį ir jo pažinimą. Festivalio metu bus bandoma pristatyti ir pažinti ne tik prie Ispanijos regionus, bet ir Pietų ar Centrinės Amerikos valstybių kultūrą. Svarbu išgirsti, paragauti ir pamatyti skirtingas kultūras garsinančius dalykus – to siekiame organizuodami jau šeštąjį festivalį“, – mintimis dalijosi VDU „Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo“ prezidentė Justė Kazbaraitytė.

Festivalis prasidėjo šiandien, o balandžio 18 d. simboliškai sutampa su pagrindinio festivalio organizatoriaus – Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo – penktuoju gimtadieniu. „Primavera en español 2016“ atidarymo šventės dalyviai pakviesti prisiminti šios organizacijos veiklą. Atidarymo  metu pristatyti  festivalio renginiai, taip pat paskelbta fotografijų konkurso „Mano ispaniškasis selfie“ pradžia. Tradiciškai atidarymo šventėje apdovanotas vienas VDU studentas, prof. B. Ciplijauskiatės vardinės stipendijos konkurso laimėtojas, kuris vyks į ispanų kalbos tobulinimo kursus Ispanijoje. 

„Primavera en español 2016“ festivalio metu dalyvius džiugins kviestiniai svečiai: Jordana González Cruz iš Kosta Rikos, María José de Urraza iš Argentinos, Aleksas Eugenijus Kulvietis iš Kolumbijos, Daniel Mendoza iš Meksikos bei José Ramón Díaz Ordaz iš Ispanijos. Autentiški pasakojimai festivalio dalyvius nukels į tolimiausias Lotynų Amerikos šalis bei atskleis dar negirdėtus faktus ir istorijas. Sukauptas žinias ispanų kšalių mylėtojai galės pasitikrinti smagiame protmūšyje.

Nors daug dėmesio šiemet skiriama Lotynų Amerikos šalims, nuošalyje neliks ir Ispanijos kultūra. Gurmanai bus kviečiami paragauti ispaniškų užkandžių ir daugiau sužinoti apie Ispanijos gastronomijos tradicijas, kurias pristatys Lietuvoje gyvenanti ir savo šalies kultūrą puoselėjanti VDU Užsienio kalbų instituto ispanų kalbos dėstytoja Rocío Cortés Gañán.

Pamokų ir paskaitų gausa

„Primavera en español 2016“ išsiskirs moksleivių gausa – VDU Rasos ir Kauno Maironio universitetinės bei Varpo gimnazijų moksleiviai turės išskirtinę galimybę pažinti ispanakalbes šalis ir kultūras. 

Šiemet visame pasaulyje minimos 400-osios Migelio de Servanteso mirties metinės. Drauge su literatūros gerbėjais savo žiniomis apie M. de Servanteso asmenybę ir kūrybą dalinsis VDU ispanų kalbos dėstytojas Bronius Dovydaitis. Žymiausiam Ispanijos rašytojui skirtame renginyje vyks kūrybos skaitymai bei literatūrinės diskusijos.

„Primavera en español 2016“ sutampa su universiteto organizuojamomis V.Šekspyro ir M. Servanteso kūrybos dienomis Kauno mieste. Žymiausiose miesto vietose bus skaitomos V. Šekspyro ir M. de Servanteso kūrybos ištraukos ispanų, anglų, italų, prancūzų ir lietuvių kalbomis.

Balandžio 28 dieną, skambant gyvai atliekamoms ispaniškoms dainoms, „Primavera en español 2016“ festivalis atsisveikins iki kitų metų. Uždarymo fiestoje bus apdovanoti fotografijos konkurso nugalėtojai, išdalytos padėkos festivalio organizatoriams, rėmėjams ir draugams.

​ Festivalio programa skelbiama čia.

GALERIJA

  • Kaune prasidėjo ispaniškos kultūros festivalis
  • Kaune prasidėjo ispaniškos kultūros festivalis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS