Kaune vyks protesto mitingas ir eisena kovai prieš skurdą Lietuvoje | KaunoDiena.lt

KAUNE VYKS PROTESTO MITINGAS IR EISENA KOVAI PRIEŠ SKURDĄ LIETUVOJE

  • 52

Kaune antradienį vyks protesto mitingas ir eisena „Susitelkimas kovai prieš skurdą Lietuvoje“.

Jį organizuoja Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“.

Spalio 17-ąją minima Tarptautinė kovos su skurdu diena. Anot federacijos, absoliučiame skurde gyvena 77 tūkst. Lietuvos žmonių.

„Dėl bankų lupikavimo ir nekontroliuojamos veiklos galime sakyti, kad aukščiausi valstybės vadovai, Seimas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tiesiog nieko nedaro ir nedarys, kad į bankų pinkles papuolę žmonės, ypač jaunos šeimos turėtų nors kokią viltį gauti pagalbą iš valstybės institucijų“, – rašoma pranešime spaudai.

Pasak federacijos, labiausiai skursta 66 metų ir vyresnio amžiaus asmenys.

„Sandraugos“ protesto renginį ir eisena prasidės nuo Laisvės alėjos 46  ir judės prie Kauno miesto savivaldybės.

Tarptautinę kovos su skurdu dieną Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas antradienį rengia skurdo ir socialinės atskirties 2023 metų Lietuvoje apžvalgos pristatymą.

Renginio metu bus pristatytos įžvalgos bei rekomendacijos skurdo ir socialinei atskirčiai mažinti, parengtos Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo bendradarbiaujant su nariais bei kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, skurdo ir socialinės atskirties srityje dirbančiais ekspertais ir mokslininkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Anonimas

Stasy, turbūt būsi iškritęs iš grūšios ant galvos, kad rašai tokius blūdus.

Stasys

Kada tauta išbris iš skurdo kad tie seimo idijotai vagia musu pinigus ir kiša banderomKaip jus manot tas tumėnas sėdi ir kilnoja ranka kad skolint lietuvai pinigus o paskui vėl idijotas balsuoja kad siust ukropam tu banditu AZOV ir žydui narkašai korumpam Amerikonai jau ne cento neduos ir nemeluokit žurnaliugos apie tuos puolimus tegul puola dar 1 000 atgulso žydas praturtėti liko tik iš musu debilu Jau nieks nieko nesius -Nes nėra ka siusti EUROPA TUŠČIA o ukrai gautus ginklus vagonais pardavinėjo Hamasir i lietuvėle prigrudo

JONAS

Žmonės gal pamastykit kad i seima nepapultu tie ukrainiečiu rupintojėliai Gražulis pastovei susirūpines chacholais yra seime toks iš Šiauliu seimo narys StasysTumėnas kam lietuvai tokie nevispročiai lietuvoje šitoks badas skurdas o jis vapsi kaip jam ukram padėt Varyk lauk ir pats su jais neždinkis pusproti jei nesugebi lietuvius atstovauti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS