Kauniečius nuo COVID-19 skiepys Centriniam pašte | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIUS NUO COVID-19 SKIEPYS CENTRINIAM PAŠTE

Į Lietuvą atkeliaujant pirmajai vakcinos nuo koronaviruso siuntai, Kaunas rado patalpas, kur galėtų būti skiepijami miesto gyventojai. Tam pasirinkta patogi ir kauniečiams puikiai pažįstama vieta – buvusios Kauno centrinio pašto patalpos.

Nuomosis erdvias patalpas

„Planuodami visuotinį skiepijimą, ieškojome tokios vietos, kuri būtų ne tik patogi, bet ir gerai žinoma visiems gyventojams. Šiandien tuščias stovintis buvęs Kauno centrinio pašto pastatas pasirodė būtent toks. Didelė erdvė pastato viduje padės užtikrinti saugias ir pakankamai greitas procedūras, kad per visuotinę vakcinaciją pavyktų aptarnauti kuo daugiau žmonių“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pasak jo, ypač svarbu, kad skiepijimo vieta būtų patogiai pasiekiama ir viešuoju transportu. Tai padės be didesnių problemų atvykti vyresnio amžiaus gyventojams.

freepik.com nuotr.

Buvusios Kauno centrinio pašto patalpos šiuo metu priklauso Lietuvos paštui, su kuriuo savivaldybė planuoja sudaryti nuomos sutartį. Tokiam sprendimui šiandien pritarė  ir Kauno miesto taryba.

„Esame suinteresuoti, kad buvęs Kauno centrinio pašto pastatas kuo greičiau turėtų naujus savininkus ir galėtų būti užtikrintos reikiamos investicijos jo atnaujinimui bei įveiklinimas. Kol laukiame atsakingų valstybės institucijų sprendimo – ar naujasis pastato savininkas turėtų būti valstybė, ar privatus verslas – esame atviri bendradarbiauti su įvairiomis institucijomis ir organizacijomis, taip sudarant galimybes šiuo metu nenaudojamas pastato patalpas panaudoti prasmingai“, – kalbėjo Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė.

Didelė erdvė pastato viduje padės užtikrinti saugias ir pakankamai greitas procedūras, kad per visuotinę vakcinaciją pavyktų aptarnauti kuo daugiau žmonių.

Pirmenybė rizikos grupei

Pirmoji vakcinų dozė, kuri, planuojama, Lietuvą pasieks gruodžio 27-ąją, bus skirta koordinuojančiai regiono ligoninei – LSMU Kauno klinikų personalui. Antruoju etapu gauta vakcinų siunta bus panaudota plačiau. Pirmiausia bus skiepijami slaugos ir globos įstaigų pacientai bei darbuotojai, medikai, vyresni nei 65 metų bei lėtinių ligų turintys gyventojai.

Tie, kurie galės atvykti patys, būtų skiepijami Centriniame Kauno pašte. Čia dirbs Kauno poliklinikos suburta komanda, kuri užtikrins sklandų ir saugų vakcinavimo procesą.

Planuojama, kad startavus masinei vakcinacijai, pasiskiepyti norintys gyventojai turės užsiregistruoti specialiai tam skirtoje sistemoje ir paskirtu laiku atvykti į vietą.

Skiepijimo eiga bus tokia pati kaip ir bet kurių kitų skiepų, tačiau jau dabar jaučiamas ypatingai didelis gyventojų susidomėjimas. Kauno centrinio pašto pastate per dieną galėtų būti vakcinuojama iki 1400 žmonių. Prireikus būtų pasitelkiamos ir papildomos tam tinkamos patalpos.

Kvies studentų pajėgas

Galimybė pasiskiepyti bus sudaroma ir tiems, kurie fiziškai nebegali atvykti į miesto centrą. Pas slaugos ir globos įstaigų pacientus atvyks bei juos paskiepys specialios iš Kauno poliklinikos medikų sudarytos mobilios komandos.

„Šiuo metu ruošiamės ir planuojame skiepijimo vykdymą Kaune. Kadangi tai visiems bus nauja patirtis, iš jos mokysimės ir tobulinsime procesą. Lygiai taip buvo ir su mobiliuoju patikros punktu. Žiūrėsime, kiek medicinos darbuotojų galime atitraukti nuo dabartinių tiesioginių jų darbų. Tačiau, kadangi žmonės serga ir kitomis ligomis, personalo papildymas skiepijimo vietose bus būtinai reikalingas“, – akcentavo Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša.

Pasak jo, sulaukus Vyriausybės pritarimo, į pagalbą planuojama pasitelkti vyresnių kursų medicinos ir slaugos studentus. Taip pat papildomam darbui Kauno vakcinavimo centruose registruotis kviečiami ir kvalifikuoti Kauno regiono medikai.

Daugiau informacijos apie koronaviruso situaciją Kaune: svarbu.kaunas.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Antanas

1400 per dieną. Tai kur reiks mašiną pasistatyti? Gal Vilijampolėje...........

Ginri, Saugoti, Padėti

Skiepyti po medikų reikia policijos, prokuraturos, saugumo tarnybas...

O aš

Net negalvoju skiepintis va
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS