Kaunietė perspėja: senamiestyje byra pastatas – saugokite galvas | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖ PERSPĖJA: SENAMIESTYJE BYRA PASTATAS – SAUGOKITE GALVAS

  • 6

Portalo kauno.diena.lt skaitytojos Oksanos pasivaikščiojimas pagrindine senamiesčio gatve penktadienio rytą galėjo baigtis ir ne itin laimingai.

Jauna moteris pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti nuo Vilniaus gatvėje 32 esančio pastato atskilusios nuolaužos. „Šiandien ryte vaikščiojant senamiesčiu man ant galvos vos nenukrito nuo namo stogo atskilę tinko gabalai. Tad nepamirškite ne tik gerėtis senamiesčio vaizdais, bet ir išlikite budrūs – pakelkite akis ir į viršų“, – patarė moteris.

Portalas jau rašė, kad kai kurie miesto pastatai mikliai bunda iš letargo miego, tačiau kiti vis dar nepuošia miesto, o kartais ir sukelia pavojų praeivių sveikatai. Vienas tokių miesto vaiduoklių – senoji žydų ligoninė. Vasaros pradžioje rašėme, kad skundų dėl byrančių šio pastato plytelių atsakingi asmenys sulaukia nuolat. O štai medeliais apaugusios sienos ir estetinio pasitenkinimo nekeliantis vaizdelis – toks senosios žydų ligoninės A.Jakšto gatvėje apibūdinimas nesikeičia jau daug metų.

Prieš dvi savaites kauniečiai atkreipė dėmesį ir į netoli Kauno geležinkelio stoties stūksančio vaiduoklio išdužusius stiklus ir vos besilaikančius balkonus, kurie gali bet kada nukristi. Skaitytojas Julijus informavo, jog Vytauto pr.1 - M.K.Čiurlionio 19 adresu pažymėto namo dalys gali bet kada nukristi ant praeivių ir juos sužeisti. 

Nepamirškite ne tik gerėtis senamiesčio vaizdais, bet ir išlikite budrūs – pakelkite akis ir į viršų.

„Nežinau, kas yra atsakingas už šio pastato administravimą. Šio pastato būklė – avarinė, balkonai atitrūkę ir juos prilaiko tik troseliai, kurie neaišku kada ištrūks. Negana to, dabar išdužęs ir stiklas, kuris nuslydęs ant balkoną laikančio troso. Kai vėjuota, nežinia, kada stiklas gali kristi žemyn. O žmonės nuolat po šiais balkonais ir langais vaikšto, tad iki nelaimės tikrai labai nedaug“, – perspėjo skaitytojas Julijus.

Kauno centro seniūnas tuomet patikino, kad miesto rankos yra surištos ir savo lėšomis pastato tvarkyti Kaunas negali, nes pastatas – privatus. Tačiau seniūnija bendrauja su savininkais ir juos įpareigojo pastatą aptvarkyti, kad jis nekeltų pavojaus.

Kadangi Vytauto prospekto ir M.K.Čiurlionio gatvės sankryžoje esantis pastatas jau seniai stovi apleistas, planuojama jo savininkams pritaikyti didesnius mokesčius – galbūt tai paskatins greičiau sutvarkyti šį stoties rajono vaiduoklį.

GALERIJA

  • Kaunietė perspėja: senamiestyje byra pastatas – saugokite galvas
  • Kaunietė perspėja: senamiestyje byra pastatas – saugokite galvas
  • Kaunietė perspėja: senamiestyje byra pastatas – saugokite galvas
Skaitytojos nuotr.
Gairės: senamiestis, Vilniaus gatvė 32, byra pastatas, Kauno vaiduokliai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

D E M E S I O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dar vienas pastebejimas: Kestucio g. , Daukanto stoteleje esancio namo duru stogelis vos laikosi, jis pastatytas ant plytu, kurios atsiskyrusios viena nuo kitos ir betkada gali uzkristi laukianties transporto ant galvu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

KAUNIECIAI

Ar jus asilai,ar jus tik loti tegalit ? Niokojo,apleido,voge miesta ankstesni buve merai,o siam merui v. matijosaiciui tenka atsakyti uz visus ! Per tuos vadovavimo metus,ar jus zlibi,ar kurti,kad nematot,kokie pokyciai mieste ! Siutas ima baisinis ant situ bumbekliu,pakaliku,,piktu sunu..nemylinciu kauno

Lūzeriu šaika

Ir uz ka jiems moka algas.Susirasineja vieni su kitais ir tie.Dauguma pastatu gal but yra savivaldybes valdzios nuosavybe.Tai kaipgi cia saviems rasysi baudas ar kviesies i komisija.Ne.Todel ir vyksta toks zaidimas.Geda miesto valdziai.Reik ne tik piarintis,bet ir dirbt miestieciu ir miesto labui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS