Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta? | KaunoDiena.lt

KAUNO CENTRE – MAŽIAU PARKAVIMO VIETŲ: KAS VYKSTA?

Pastarosiomis dienomis Kauno centre vairuotojai pastebi mažiau parkavimo vietų. Jos aptvertos „Stop“ juosta. Paaiškėjo, kad darbininkai rengia išmaniąją parkavimo sistemą.

Trūksta vietų

„Kauno dienos“ skaitytojai atkreipė dėmesį, kad dalyje centrinių miesto gatvių užtvertos parkavimo vietos, todėl, ieškant kur pasistatyti automobilį, tenka sukti ratus.

Vairuotojas Jonas teigė, kad ne pirma diena susiduria su parkavimo vietų trūkumu. Pasak kauniečio, miesto centre ir taip dažnai sudėtinga rasti laisvą vietą, o dabar dalis jų dar ir užtvertos, tad ir pasirinkimas gerokai sumenko.

„Ir Karaliaus Mindaugo prospekte, ir I. Kanto gatvėje mačiau, kad parkavimo vietos juostomis apjuostos ir negalima jomis naudotis. Iš pradžių pagalvojau, kad dažo linijas, bet šie darbai ilgai netrunka, o vietos užtvertos jau ne vieną dieną. Keista, kad visoje eilėje neleidžia parkuotis, reikia gaišti laiką ir važinėto po kitas gatveles“, – sakė Jonas.

Išmanu: miesto centre bus įrengta apie 3 tūkst. daviklių ir 30 švieslenčių. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Montuojami davikliai

Dienraščiui pasidomėjus, kas vyksta ir kodėl miestiečiai dabar negali naudotis parkavimo vietomis, paaiškėjo, kad centrinėse Kauno gatvėse rengiama išmanioji parkavimo sistema. Dėl vykdomų darbų laikinai šiomis vietomis naudotis negalima.

Planuojama, kad Kauno centre ši sistema visiškai veikti pradės dar šį rudenį.

„Prietaisus planuojama įrengti visose centrinėse miesto gatvėse, kuriose yra parkavimo vietų. Sistema turės savo mobiliąją aplikaciją, kurioje, kaip ir įrengtose švieslentėse, miestiečiai ir miesto svečiai galės realiu laiku matyti užimtas ir laisvas parkavimo vietas.

Taip siekiama palengvinti keliones vairuotojams – jiems nereikės be reikalo sukinėtis po miesto centrą ieškant, kur pasistatyti automobilį. Žinoma, tikimės, kad tai padės mažinti oro taršą centrinėje miesto dalyje“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Algirdas Griauslys.

Sistema – žinoma

Specialistas aiškino, kad išmanioji parkavimo sistema kauniečiams  žinoma, nes Gedimino gatvėje jau ne pirmus metus vairuotojai informuojami apie laisvas vietas. Ties sankryža su Kęstučio gatve įrengta švieslentė, kurioje matyti, kiek laisvų vietų Gedimino gatvės atkarpoje, vedančioje link Soboro.

„Sistema bus labai panaši į esančią Gedimino gatvėje. Gyventojų patogumui Kauno senamiesčio ir naujamiesčio parkavimo vietose bus įrengta 3 tūkst. daviklių ir 30 švieslenčių, kurios rodys laisvas ir užimtas parkavimo vietas“, – nurodė A. Griauslys.

Nepatogumai: kol vyksta išmaniosios parkavimo sistemos diegimo darbai, laikinai negalima palikti automobilių. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Didžioji dalis įgyvendinamo projekto dengiama iš ES fondų, tam skiriama 751 tūkst. eurų. Kauno savivaldybės dalis sudaro apie 179 tūkst. eurų. Planuojama, kad Kauno centre ši sistema visiškai veikti pradės dar šį rudenį.

GALERIJA

  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
  • Kauno centre – mažiau parkavimo vietų: kas vyksta?
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kaip tai kas vyksta

viskas kauniečių patogumui. Uždarė Eivenių g remontui, tai kuriems galams veikia šviesoforas Eivenių/Sukilėlių trišalėje sankryžoje, jei Eivenių gatve niekas nevažiuoja?

to Kuo tolyn tuo durnyn

tuo metu parkavimas buvo nemokamas

Kuo tolyn tuo durnyn

Karaliaus Mindaugo gatvėje neįmanoma uzsimoket uz parkavima, kazkokios programėles reikia, kuri yra neaiškios kilmes. Atvažiavęs zmogus is rajono negali prisiparkuot ir uzsimoket, nera automatų. Kuo mandryn tuo kvailyn einame
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS