„Kauno diena“ – ir „Žinių radijo“ bangomis | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENA“ – IR „ŽINIŲ RADIJO“ BANGOMIS

Šiandien, 16.35 val. „Žinių radijo“ bangomis – pirmoji laida „Kauno diena“. Lietuvai – apie Kauną.

Naujoji radijo laida nebus dienraščio ar portalo kauno.diena.lt straipsnių apžvalga. Laidos formatas – gyvas pokalbis „Žinių radijo“ studijoje, kurį ves žurnalistas Gražvydas Muižys.

„Karantino metu kaip niekad svarbi ir aktuali pasirodė skirtingų medijų sinergija, leidžianti pasiekti didesnę skaitytojų, klausytojų auditoriją. „Žinių radijas“ ir „Kauno diena“ pristato naują, objektyviai Kauno aktualijas apžvelgiančią ir žymius kauniečius kalbinančią laidą „Kauno diena“, – naują projektą pristatė dienraščio rinkodaros vadovė Erika Nakutienė.

„Žinių radijas“ ir „Kauno diena“ pristato naują, objektyviai Kauno aktualijas apžvelgiančią ir žymius kauniečius kalbinančią laidą „Kauno diena“.

„Žinių radijas“ – 2000 m. kovo 7 d. įkurta radijo stotis. Veiklos pradžioje transliavęs vien operatyviai atnaujinamas žinias, šiandien „Žinių radijas“ yra tapęs žiniasklaidos priemone, per savaitę parengiančia 120 laidų ir į jas sukviečiančia aukščiausius šalies vadovus, politikus, verslo atstovus, visuomenės veikėjus ir savo sričių lyderius.

„Natūraliai gaunasi, kad „Žinių radijas“ labiau atspindi tai, kas vyksta Vilniuje. Pagrindinė studija Vilniuje, pašnekovams paprasčiau atvykti iš Vilniaus, tačiau „Žinių radijas“ turi studiją ir Kaune. Pagalvojome, kad būtų labai malonu, jog žymūs, įdomūs Kauno žmonės taip pat būtų girdimi „Žinių radijo“ bangomis“, – idėjos užuomazgomis dalinosi „Žinių radijo“ l.e.p. generalinė direktorė Asta Lataitytė-Cibienė.

Anot direktorės, visiškai suprantama ir natūralu tai, kad geriausiai Kauną pažįsta jame gyvenantys žmonės, o šiuo atveju – žurnalistai. „Žinių radijas“ – nacionalinis radijas, tad norisi atspindėti kuo platesnį spektrą. A.Lataitytė-Cibienė pastebi, kad naujienų, žinių iš Kauno trūksta visur, ne tik „Žinių radijuje“.

„Kaunas didžiulis miestas su savo savastimi, su savo kultūra, su savo papročiais. Ir labai malonu, kad visa tai bus atspindėta ir „Žinių radijo“ eteryje“, – neslėpė tikėjimo bendro projekto sėkme.

Gražvydas Muižys

Kaunas – Lietuvos širdis ar vis dar tik degalinė tarp Vilniaus ir Klaipėdos? Mafijos sostinė ar mokslo lopšys? Ar tikrai ir Kaune gyventi galima, o galbūt Kaunas – geriausia vieta gyventi? Čia visi pamišę tik dėl „Žalgirio“, bet kodėl prieš pusmetį nebėra bilietų į teatro premjerą?

Tokiais plačiais užmojais „Kauno diena“ „Žinių radijo“ klausytojams mėgins atskleisti Kauno paslaptis, sugriauti mitus ir parodyti tikrąjį miesto veidą.

Radijo laidos „Kauno diena“ vairas patikėtas iki šiol labiau iš televizijos ekrano žinomam žurnalistui G.Muižiui.

„Kaunas man yra miestas, kuriame užaugau ir kurį labai myliu“, – jausmo gimtajam miestui neslėpė naujosios laidos vedėjas.

G.Muižys šyptelėjo nesigailintis TV ekranų spindesį iškeitęs į kuklesnį radijo eterį. Beje, per 26-erius darbo televizijoje metus jam teko ragauti ir radijo žurnalisto duonos.

„Buvo laikas, kai Kaunas išties merdėjo. Tada, ko gero, nebūčiau ėmęsis vesti tokios laidos. Tas stagnacijos periodas labai liūdino kauniečius ir patyčios, kad Kaunas – viso labo degalinė tarp Vilniaus ir Klaipėdos, deja, bet turėjo tiesos. Tačiau kai Kaunas atsigauna tiesiog akyse, jame vyksta nuostabūs dalykai ir nekalbu tik apie gatvių remontą, o „Mokslo salą“, sporto centrų statybas, renovacijas ir kultūros renginius, tai tikrai yra ką papasakoti apie miestą“, – tęsė radijo laidos „Kauno diena“ vedėjas.

Žurnalistas įsitikinęs, kad geriausiai miestas pažįstamas per žmones, kurie jame gyvena ir dirba jo labui.

„Dėka darbo televizijoje daug žinomų ir Kaunui daug gero darančių žmonių pažįstu asmeniškai. Manau, tai šiek tiek palengvins jų pakvietimą į „Kauno dienos“ ir „Žinių radijo“ studiją. Neabejoju, kad yra ką papasakoti apie Kauną kitų miestų gyventojams, kas padės jiems susidaryti išsamesnį, tikresnį vaizdą apie buvusią laikinąją sostinę. Nors man šis pavadinimas nepatinka. Kaunas yra Kaunas, veržlus miestas, kuriame tiesiog gera gyventi“, – atviravo G.Muižys.

Pirmasis „Kauno dienos“ svečias „Žinių radijo“ studijoje – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Pokalbiai apie Kauną, kurie bus įdomūs visiems.

„Kauno diena“ kviečia pažinti Kauną pirmadieniais, 16.35 val. „Žinių radijo“ eteryje. Laidos vaizdo įrašą bus galima pamatyti portale kauno.diena.lt antradieniais nuo 10 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kaunietė

Sveikinu "Kauno dieną" su geru debiutu. Nenuleiskit kartelės ir tik į priekį!

...

Na va ką krevetės Krabui primetė... :P

tukas

Taip kažin kas galės pasakyti kritikos žodį aš tą jau patyriau, nereikia apgaudinėti žmonių ir tiek Meras pastoviai didžiuojasi kad Kaunas tvarkosi, bet niekada nepasako kiek Skvernelis su Karbauskiu tiems klausimų sprendimams skyrė pinigų palyginus su konservatorių valdymo laikotarpiu .Galiu priminti 7 konservatorių laikotarpiu, o-28 milijonai Matijošaičio tai yra skirtumas ar ne.Nors ir biedni ,bet būkime teisingi Taigi kieno pinigais ta laida bus apmokama ar ne visų kauniečių pinigais o garsinsi tik Matijošaitis ir jo parankiniai-Rinkiminė agitacija .Aišku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS