„Kauno dienos“ studija: E. Riabko gali netekti savaitgalį iškovoto pasaulio vicečempiono titulo | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJA: E. RIABKO GALI NETEKTI SAVAITGALĮ IŠKOVOTO PASAULIO VICEČEMPIONO TITULO

  • 0

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi vandens formulės F2 lenktyninkas, Europos čempionas ir Pasaulio vicečempionas Edgaras Riabko.

E.Riabko iš Portugalijos grįžo prieštaringos nuotaikos. Iš vienos pusės, džiaugiasi ten iškovotu dar vienu pasaulio vicečempiono titulu, iš kitos pusės – nerimauja, kad gali jo netekti ir bendroje įskaitoje atsidurti trečioje vietoje.

Šiais metais vandens formulės F2 pasaulio čempionatas dėl pandemijos vyko tik trimis etapais. Pirmasis – Kupiškyje, kur E.Riabko užėmė pirmą vietą. Kiti du – Portugalijoje, kur Edgarui sekėsi prasčiau. Antrame etape jis liko 4, trečiame – 7. Tačiau šie rezultatai garantavo sportininkui dar vieną pasaulio vicečempiono titulą ir sidabro medalį, kurį E.Riabko parvežė į Lietuvą. Deja, iš karto po paskutinio etapo jo artimiausias konkurentas iš Portugalijos, užėmęs trečią vietą, pateikė protestą, kuris keistomis aplinkybėmis buvo patenkintas.

Pagal dabar susiklosčiusią situaciją, Lietuvos atstovas lieka trečias, o portugalas – antras. E. Riabko rankų nenuleidžia ir ketina varžybose iškovotą vicečempiono titulą apginti ir teisinėmis priemonėmis. Plačiau apie šią neeilinę situaciją – pokalbis „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Edgaras Riabko
  • Edgaras Riabko
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS