Kauno jaunimas ragina atmerkti akis | KaunoDiena.lt

KAUNO JAUNIMAS RAGINA ATMERKTI AKIS

Priešais "Kauno dienos" redakcijos langus išsirikiavusios šešios jaunos aktyvistės, priklausančios pasauliniam judėjimui "Fridays for future" (liet. "Penktadieniai dėl ateities") Kaune stovėjo užsimerkusios, rankose laikydamos išskleistą plakatą su užrašu "Atmerk man akis". O tos akys plakate – abi planetos Žemės pusės.

"Mes surengėme taikų protestą prieš klimato kaitą ir jo keliamas problemas, atsiliepdamos į pasaulyje vykstančias masines demonstracijas. Todėl mūsų pačių sumanyta taiki demonstracija vyksta ne penktadienį, kaip įprasta, o kiekvieną dieną. Šia akcija mes norėjome pritraukti švietimo sistemos ir žiniasklaidos dėmesį, nes, mūsų nuomone, apie klimato kaitos problemas visuomenė gauna per mažai informacijos. Todėl ir stovime, kad atmerktumėte visuomenei akis", – aiškino akcijos organizatorė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentė.

Kartu su studente stovėjusios Ugnės Karvelis, "Aušros" gimnazijų, Valdorfo mokyklos vyresniųjų klasių moksleivės sakė, kad valdžia turi neatidėlioti veiksmų, stengiantis užkirsti kelią žalingiems klimato pokyčiams, ekologinei katastrofai.

Anot moksleivių, jos tokiose ir panašiose akcijose dalyvauja nuo vasaros ir tikisi visuomenės palaikymo, aktyvesnio jaunų žmonių dalyvavimo. "Nestokojame dėmesio – praeiviai sustoja, kalbina, klausia, ginčijasi, diskutuoja, reiškia savo nuomonę. Vieni sako, kad nėra jokios klimato krizės, kiti – kad ne žmonės kalti dėl klimato kaitos, treti – atvirkščiai", – vardijo demonstracijos organizatorė. "O aš čia stoviu dėl dukrelės Marijos šviesesnės ateities", – padėjo tašką dėl tokių jaunimo iniciatyvų reikalingumo jauna mama Karolina, laikydama ant rankų vos kelių mėnesių mergaitę.

Šešiolikmetės švedės moksleivės Gretos Thunberg pasekėjos žadėjo daugiau tokių akcijų įvairiose viešose Kauno erdvėse, kad atmerktų akis visuomenei jei ne dėl savo, tai bent dėl savo vaikų ateities.

GALERIJA

  • Kauno jaunimas ragina atmerkti akis
  • Kauno jaunimas ragina atmerkti akis
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

pritariu-

pradedate nuo saves,mergaites-savo telefonus ir plansetus-i siena.Kada dauzysite-praneskite.

Pritarianti

Šaunuolės!Taip ir toliau. O jūs abejngieji, sėdėkite prie televizorių, ėskite ir gerkite alų.

labai paprasta

tos akcijos kelia juoką, vieni bėga, kad klimatas nešiltų,dar yra užsimerkusių ir visokiausio plauko akcininkų kol parodo televizija geriau užsiimkit konkrečiais darbais ar paprasčiausiai apsišluokite savo namuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS