Kauno krašto verslininkai kviečia diskutuoti | KaunoDiena.lt

KAUNO KRAŠTO VERSLININKAI KVIEČIA DISKUTUOTI

  • 3

Kovo 5 d. Lietuva spręs, kaip keisis savivaldybių tarybų politinė paletė ir miestų ir rajonų merai. Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija (KKPDA) ėmėsi iniciatyvos padėti regiono verslininkams susipažinti su kandidatais į Kauno miesto ir rajono merus.

Tikisi aktualumo

Verslo organizacijos nuolat palaiko bendrystę su mokslo ir savivaldos atstovais. Artėjant pokyčiams miestų ir rajonų tarybose ir merų postuose, svarbu žinoti, ar būsimieji kandidatai atliepia verslininkų lūkesčius, žiūri panašia Lietuvai ir krašto žmonėms, verslininkams palankia kryptimi. Ta proga ketinama pakviesti kandidatus į miesto ir rajono merus pasidalyti įžvalgomis.

„Planuojame ne agitacinio pobūdžio diskusiją, o koncentruotą į šiandienos verslui aktualias temas. Tikimės, kad kandidatai pasidalys įžvalgomis verslininkams rūpimais klausimais“, – iniciatyvos idėja dalijosi KKPDA vykdomoji direktorė Reda Stankevičienė.

Tikimasi išgirsti kandidatų nuomonę apie Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) siūlomą kompleksinį veiklos modelį, apimantį šilumos tinklus, viešąjį transportą, viešąjį administravimą, kitas sritis, ir siekį, kad ši sistema būtų visapusiškai tobulinama. Ne mažiau svarbi kandidatų nuomonė apie švietimo sistemos aktualijos, kurios, verslininkai neabejoja, turi didelę įtaką Kaune ir Kauno regione. Taip pat aktualus kandidatų požiūris į savivaldos, verslo ir mokslo bendradarbiavimą – kokių galimybių mato kandidatai.

Perspėjo iš anksto

Diskusijoje taip pat dalyvaus LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius ir KKPDA prezidentas Marius Horbačauskas. Diskusiją moderuos LPK generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius. Vykdančioji direktorė pabrėžė, kad laukiami ne tik KKPDA nariai, o visi Kauno krašto verslo vadovai.

„Tikimės kokybiško, tikslinio renginio, į kurį susirinkę verslo vadovai ne tik patys galėtų užduoti jiems rūpimų klausimų, bet ir išgirstų bendrų kraštui aktualijų ir žinotų kandidatų požiūrį į tuos aspektus“, – tęsė R. Stankevičienė.

Tiesa, į diskusiją bus kviečiami tik Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) patvirtinti kandidatai. Organizatoriai suprasdami, kad po VRK patvirtinimo kandidatams prasidės labai įtemptas mėnuo, kvietimus diskutuoti išsiuntė anksčiau visiems kažkokiu būdu pasiskelbusiems apie savo sprendimus pretenduoti į Kauno ar Kauno rajono merų postus.

„Kvietimuose nurodėme, kad diskusijoje bus laukiami tik VRK patvirtinti kandidatai. Tad galutiniai užtvirtinantys kvietimai diskusijai kandidatus pasieks po vasario 3 d. Informavome visus pasiskelbusius kandidatuoti, o kviesime tik VRK patvirtintus. Kiek jau atvyks, tiek atvyks. Tas sąrašas ne toks jau ir mažas. Šią akimirką per miestą ir rajoną susidaro apie 20 kandidatų“, – sako vykdančioji direktorė.

Viešumas įpareigos

Naujųjų merų požiūris į bendradarbiavimą su verslo atstovais ir jų noras bendravimui ir dialogui – bene svarbiausi akcentai, kuriuos tikisi išgirsti organizatoriai. Organizatoriai mini, kad svarbios visos regioną auginančios temos – viešojo ekologiško transporto klausimai, inovacijos, verslų augimo galimybės. Tikimasi, kad nuo kandidatų požiūrio priklausys ir jų darbo veiksmai.

„Verslo vadovai, kaip ir visa kita verslo bendruomenė, neturi tokios galios politikų pažadų paversti realybe. Tai pačių kandidatų atsakomybės klausimas. Tačiau tokia diskusija prieš rinkimus, vieši atsakymai, vieši pažadai atsakingą politiką įpareigoja ir toliau savo pažadų laikytis. Mes tikime, kad vieša diskusija įpareigos kandidatus tapus merais tuos pažadus realizuoti“, – tiki R.Stankevičienė.

Norintiems diskusijoje dalyvauti Kauno regiono verslininkams rekomenduojama iš anksto registruotis: https://forms.gle/CoKtGKceCtSqw5EPA, mat iki šiol buvo labiau įprasta, kai verslininkai politikus ar kandidatus kviečiasi apvaliojo stalo diskusijai. Šiuo atveju tikimasi gerokai platesnio masto susitikimo.

KKPDA – tai pramonę, verslą, mokslo įstaigas, valdžios institucijas ir visuomenę vienijanti viena iš seniausių Kauno regiono verslo organizacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

<<<<<NIEKADA NEKENKIA PASIKALBĖT,JEIGU REIKIA

KEISTOKAS PASIŪLYMAS...Pavardės būsimų merų paskelbtos .Kurioms partijoms priklauso nurodyta.....Partijų darbai nudirbti pakankamai žinomi gerai...MERAS TURI BŪTI ŪKIŠKAS IR SU LABAI TVIRTU STUBURU ,KAD IŠ BET KURIO PAKAMPIO, na VILNIAUS,NEBŪTŲ STŪMDOMAS IR NESĄMONIŲ NEKŪRTŲ....Verslą pats būtų susikūręs ,tai KAUNĄ ir aplink jį mokės tvarkyti pasitardamas ir išgirsdamas žmogų....GOOGLINTI REIKIA

linksmoji Jadzė

jau smaukau.

Paf

Aferistų kratinio kliedesiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS