Kauno oro uoste – nauja aviakompanija: keleivius skraidins į Oslą | KaunoDiena.lt

KAUNO ORO UOSTE – NAUJA AVIAKOMPANIJA: KELEIVIUS SKRAIDINS Į OSLĄ

Kauno oro uoste daugėja skrydžių ir aviakompanijų. Paskelbta žinia, kad oro bendrovė „Norwegian Air Shuttle“ iš Kauno skraidys į Oslą. Tai jau ketvirta aviakompanija, vykdysianti reguliarius skrydžius iš Kauno.

Nauja kryptis

Norvegijos aviakompanija skrydžius Kaunas – Oslas pradės vykdyti nuo 2020-ųjų metų vasaros skrydžių sezono. Bilietus į šį miestą jau galima įsigyti.

„Norwegian Air Shuttle“ visai neseniai buvo paskelbusi, jog pradeda skrydžius ir iš kitų Lietuvos miestų. Iš Palangos oro uosto bus vykdomi skrydžiai į Švedijos sostinę Stokholmą bei į Danijos sostinę Kopenhagą. Dabar bus atvertas kelias ir iš Kauno į Oslą.

„Džiaugiamės ir atidarydami net tris naujas kryptis tarp Skandinavijos regiono ir Lietuvos. Didžiuojamės galėdami keleiviams pasiūlyti tiesioginius maršrutus į Kopenhagą, Stokholmą ir Oslą patraukliomis kainomis. Matome vis didėjančią paklausą skrydžiams tarp Skandinavijos regiono ir Lietuvos. Renkantis mūsų siūlomus skrydžius – keleiviai iš Lietuvos galės pasiekti labai platų kitų lokacijų tinklą, pavyzdžiui, Jungtines Amerikos Valstijas ar net tolimųjų Rytų regioną. Labai laukiame šių skrydžių starto ir kviečiame keleivius pasinaudoti puikia proga keliauti su mūsų oro bendrovės lėktuvais“ – Lietuvos oro uosto puslapyje skelbimas „Norwegian Air Shuttle“ atstovo Magnus Thome Maursund komentaras.

„Visos trys naujos kryptys startuos jau kitų metų aviacinio vasaros sezono pradžioje. Susisiekimas su Skandinavijos regionu yra labai svarbus argumentas, kurį girdime iš savo partnerių, dalyvaujančių aktyviose diskusijose dėl naujų krypčių pritraukimo į Lietuvą. Mums ypatingai svarbu, kad daugiau nei tris metus trukusios derybos su oro bendrove leido šiandien oficialiai paskelbti apie šias naujas kryptis ir tiesiogiai prisidėti prie susisiekimo gerinimo“, – teigė Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Didėja mūsų oro uosto konkurencingumas.

Proga Kaunui

Kaunas gauna puikia galimybę ne tik garsinti miestą bei pritraukti naujų turistų, bet taip pat ir didinti konkurenciją pačiame oro uoste. „Norwegian Air Shuttle“ aviakompaniją vertina ir patys skandinavai, tad jiems tarsi atsiveria patikimas kelias į Kauną.

Norvegijos oro bendrovės skrydis Kauno miestui nieko nekainuos. Šis maršrutas nėra remiamas miesto, o tai yra pačios bendrovės siekis plėsti skrydžių kryptis. Naujas skrydis turėtų būti patrauklus ne tik lietuviams, bet taip pat tikimasi sulaukti ir daugiau turistų, norinčių aplankyti Kauną. Oslas yra labai geroje strateginėje Norvegijos vietoje, tad, pasak miesto atstovų, skrydžiai tokia kryptimi padidins ir mūsų oro uosto galimybes bei konkurenciją.

„Tai nėra savivaldybės kontrakto dalis, tai yra grynai jų sprendimas. Mes tikimės abipusio dėmesio, tiek, kad tai bus patogu lietuviams pasiekti Norvegiją, tiek, kad ir laukiame atvykstamojo turizmo, tad didėja mūsų oro uosto konkurencingumas. Įdomu ir tai, kad į Kauno oro uostą ateina nauja skrydžių bendrovė, tad nuo šiol bus ne tik „Ryanair“, „WizzAir“, LOT, bet ir „Norwegian Air Shuttle“ kompanija“, – apie naujas galimybes Kaunui kalbėjo miesto mero patarėjas Simonas Kairys.

„Norwegian Air Shuttle“ skrydžius iš Kauno oro uosto vykdys du kartus per savaitę – trečiadieniais ir šeštadieniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rolis

Gerai, kad skrenda, bet skrydžio laikas......... Tiesiog noretusi geresnio, nes kad ir dauguma turistu penktadieni atskrenda , sekmadieni išskrenda

Kauniete

Labai malonu. Seniai reikejo kad is Kauno butu galima tiesiogiai skristi Norvegijon.

taip sakant raitus

ant zalupos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS