Kauno rajone bus kuriami naujo tipo darželiai | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONE BUS KURIAMI NAUJO TIPO DARŽELIAI

  • 7

Kauno rajono savivaldybės tarybai ketvirtadienį pritarus naujam „Šeimos darželio“ modeliui, ikimokyklinio amžiaus vaikai pagal patvirtintą tvarką galės būti prižiūrimi arba nuomojamose patalpose, arba asmens, kuris juos prižiūri, namuose.

Tokius darželius galės lankyti Kauno rajone gyvenantys 2–5 metų amžiaus vaikai, kurie nepatenka į Savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigas ir nelanko nevalstybinių darželių. Vaikai šeimos darželyje galės būti pagal poreikį – iki 10 valandų darbo dienos metu. Vienas darbuotojas galės prižiūrėti ne daugiau kaip penkis vaikus.

„Šeimos darželyje nebus ugdomosios veiklos, – tik vaikų priežiūra“, – akcentavo Kauno rajono administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Anot jo, jeigu tenkinami higienos normų reikalavimai, darželyje vienu metu galės dirbti ir daugiau darbuotojų, atitinkamai priimant ir daugiau vaikų. Vaiko maitinimo išlaidas padengs tėvai, jie mažuosius aprūpins ir individualiomis mokymo bei higienos priemonėmis. Vaiko priežiūros paslauga nutraukiama jam pradėjus lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

„Šie darželiai – vienas iš būdų spręsti ikimokyklinio amžiaus vaikų priežiūros problemą. Daugumoje seniūnijų tokių paslaugų poreikis didesnis nei galimybės, o patalpų naujoms grupėms steigti šiuo metu nėra“, – sprendimo priežastis aiškino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Šeimos darželyje nebus ugdomosios veiklos, – tik vaikų priežiūra.

Kauno rajone steigiamos naujos ikimokyklinukų grupės darželiuose, mokyklose ir kitose tam pritaikytose (policijos, bendrabučio, modulinėse) patalpose. Kauno rajono savivaldybė – pirmoji Lietuvoje nuo 2014 metų tėvams kompensuoja mėnesinio mokesčio dalį – 73 eurus už vaikų išlaikymą nevalstybinėse švietimo įstaigose. Ne vienerius metus skatinamas privačių darželių steigimas, tačiau iki šiol ikimokyklinio ugdymo paslaugų prieinamumo problema lieka iki galo neišspręsta.

Didžiausias ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis yra Akademijos, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apylinkių, Ringaudų ir Užliedžių seniūnijose, teigia Kauno rajono savivaldybės atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tėvas

Tikrai taip: visiems tik bus geriau. Alternatryva "šeimos darželio modelio" pritaikymas bus tikrai naudinga visiems, o ir vaikų skaičius bus kaip daugiavaikėje šeimoje. laabai geras sprendimas.

Žaneta

Ko pykstate, juk tai alternatyva. Jeigu viena iš mamų žiūri savo vaikelį ir turi norą, bei galimybes, gali prižiūrėti dar keturis. Arba gali mamos keistis, taip suteiks galimybes vaikams bendrauti. Tokiais atvejais mama neturi ikimokyklinio pedagogo kompetencijos, bet puikiai sutaria su vaikais ir moka juos užimti. O kas dėl galimybės lankyti miesto darželius, tai tokiu sprendimu Kauno miesto taryba pažeidžia įstatymus, reikalaudama vieno iš tėvų deklaracijos mieste. Tai puikus sprendimas ir jau daug mamų laukė jo. Nustokime visur įžvelgti negatyvą. Gražios dienos

Ieva

Tai kodel nebus ugdomi vaikai o tik prieziura? Koks cia atsilikimas? Ir taip atsiliekat nuo visu eu saliu siuo klausimu ir dar negalit pasirupinti ikimokyklinuku ugdymu. Merui jau kede dega, kaip gresia prijungimas prie Kauno. Tada galesim laisvai naudotis miesto darzeliais be nereikalingu sistemos apejimu.... Idomu po kiek metu cia bus galima naudotis sias is naujo tipo darzeliais ar ir tem eiles bus kosmines....??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS