Kauno rajono bendrovė platino užkrėstą antieną | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO BENDROVĖ PLATINO UŽKRĖSTĄ ANTIENĄ

  • 1

Iš rinkos surenkama nesaugi lenkiška antiena. Atlikus tyrimus laboratorijoje, nustatyta, kad ji užkrėsta salmonelėmis, skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. 

Produkcija gauta iš vieno didžiausių lenkiškos antienos tiekėjų – įmonės „AMI“ (Lenkija). Šviežius ančių petukus Lietuvos ir Latvijos rinkose platino bendrovė ,,Baltic larus“, įsikūrusi Kauno r., Pagirių kaime.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė tolesnį šių antienos produktų realizavimą (apie 260 kg), įpareigojo tiekėją surinkti iš rinkos likusią nesaugios produkcijos dalį ir sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonėje.

Šių metų balandį įmonės „AMI“ pateiktuose šviežiuose ančių petukuose salmonelių buvo nustačiusi ir Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba. Į Lietuvą šios produkcijos tiekimas buvo laikinai sustabdytas iki birželio 1 d.. Inspektoriai buvo įpareigoję platintoją, bendrovę ,,Baltic larus“, užtikrinti įvežamos antienos saugą, numatyti savikontrolės programoje dažniau atlikti mikrobiologinius tyrimus. Įmonė nepilnai įvykdė nurodymus, todėl ,,Baltic larus“ priskirta padidintos rizikos įmonių grupei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirkejas

Panašiom imonėm turi būti uždrausta veikla,o ne surinkti ir sunaikinti.Akivaizdu,kad tai Saraskino kontora

SUSIJUSIOS NAUJIENOS