Kauno rajono bendruomenėms – nauji projektai | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO BENDRUOMENĖMS – NAUJI PROJEKTAI

  • 0

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (KRTVIC), bendradarbiaudamas su Kauno rajono visuomenės sveikatos biuru (KRVSB), parengė bendras programas, skirtas Kauno rajono bendruomenėms. Projektas "Sveikatos popietė" startavo liepos mėnesį, o į Fizinio aktyvumo pamoką kitaip moksleiviai pakviesti prasidėjus mokslo metams. Abu jie baigsis spalio pradžioje.

Sveikatos popietės metu dalyviai kviečiami susipažinti ar prisiminti šiaurietiško ėjimo metodiką. "Vaikštant su lazdomis dirba net 90 proc. raumenų. Vaikštant paprastai rankų raumenys dirba mažai arba iš viso nedirba, o einant su šiaurietiškomis lazdomis dirba visi rankų ir nugaros raumenys", – pasakojo KRVSB direktorius Laurynas Dilys.

Po šiaurietiško ėjimo žygio pačiame Kulautuvos parko viduryje dalyvių laukia psichologė, kuri veda autogeninę treniruotę. Treniruotės metu atsipalaiduoja raumenys, sulėtėja prakaito liaukų darbas, pagerėja odos kraujo apytaka, pakinta pulsas ir kraujospūdis, sulėtėja kvėpavimo dažnumas, sumažėja budrumas. "Raumenų atsipalaidavimas jaučiamas kaip sunkumas, o geresnė odos kraujo apytaka – kaip šilumos jausmas. Tie, kurie reguliariai daro autogeninę treniruotę ir jos metu pasiekia koncentruoto atsipalaidavimo fazę, greitai pastebės teigiamų fizinės ir psichinės savijautos pokyčių", – aiškino L.Dilys.

Projekto "Fizinio aktyvumo pamoka kitaip" pamokos skirtos 5–9 klasių moksleiviams ir vyksta išskirtinėje aplinkoje. Popietė prasideda plaukimu laivu nuo Zapyškio į Kulautuvą. Pasiekę kelionės tikslą mokiniai dalyvauja fizinio aktyvumo mankštoje, kurios metu turi galimybę pažinti ir praktiškai išbandyti įvairių sporto šakų elementus po atviru dangumi. Esant nepalankioms oro sąlygoms, mokiniai varžosi protmūšyje sveikatinimo temomis.

"Fizinio aktyvumo pamoka kitaip moksleiviams nėra vien tik sveikatinimo, bet ir istorijos, geografijos, literatūros pamokos. Jų metu projekto dalyviai susipažįsta su Kauno rajono kurortinėje teritorijoje gyvenusiais įžymiais rašytojais, dailininkais ir su laivyba Nemune", – pabrėžė KRTVIC direktorė Raminta Popovienė.

Pasak KRTVIC vadovės, abiem projektams įgyvendinti pasitelktas laivas "Zapyškis" – moderni vandens transporto priemonė, pritaikyta ir judumo negalią turintiems asmenims, suteikia galimybę greitai ir komfortiškai pasiekti kelionės tikslą ir šiltuoju metu yra jungtis tarp Zapyškio ir Kulautuvos. Nuo birželio laivas plukdo ne tik pramogų pasiilgusius Kauno rajono gyventojus. KRTVIC organizuoja keliones laivu su gidu į Kauno rajono kurortinę teritoriją sudarančius miestelius: literatūrinę Kačerginę, žavingąjį gotikos dvasia alsuojantį Zapyškį, tarpukariu itin populiarią Kulautuvą ir Vilkiją – buvusią pirmąją muitinę Nemuno upėje.

GALERIJA

  • Kauno rajono bendruomenėms – nauji projektai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS