Kauno rajono mokiniai atveria širdis gerumui | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO MOKINIAI ATVERIA ŠIRDIS GERUMUI

  • 0

Spalio 23 d. prasidėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus ir Kauno rajono mokinių tarybos dešimtus metus organizuojama Kauno rajono mokinių gerumo akcija „Atverkime širdis“. Jos iniciatoriai mokyklose yra mokinių tarybos.

Kauno rajono savivaldybė aktyviai bendradarbiauja su Ukrainos Užkarpatės sritimi, nuolat padeda nuo karo kenčiančiai šaliai, todėl prie pagalbos prisidėti nusprendė ir pakaunės mokiniai.

Pernai visų Kauno rajono mokyklų mokiniai kartu su mokytojais ir tėvais pagamino 3 tūkst. apkasų žvakių elektros energijos neturintiems gyventojams ir kovotojams. Akcijos iniciatorė ir Kauno rajono mokinių tarybos kuratorė Miglė Trainienė sakė, kad šiemet pagalbą ukrainiečiams nutarta išplėsti.

Mokiniai ketina pinti maskuojamuosius tinklus, apsiūti palas, megzti kojines kariams. Taip pat bus renkamas parafinas / vaškas ir skardinės, gaminamos apkasų žvakės, perkami užklotai, vaistinėlės, konservai, šildomieji drabužiai, batai ir kt.

Šiemet pagalbą ukrainiečiams nutarta išplėsti.

„Į projektą įsitrauks visos Kauno rajono bendrojo ugdymo įstaigų bendruomenės“, – tvirtino M. Trainienė.

Per dešimt akcijos metų mokiniai nuveikė daug gražių darbų: savanoriavo Kauno rajono senelių, vaikų globos namuose, vaikų dienos centruose, gyvūnų globos namuose, prižiūrėjo partizanų, už laisvę kovojusiųjų kapus, teikė pagalbą migrantų šeimoms.

Bendradarbiaujant su Kauno rajono socialinių paslaugų centru buvo lankomi vieniši rajono senjorai, tvarkoma jų aplinka, mokiniai teikė pagalbą nelaimės ištiktoms šeimoms.

Mokyklose buvo organizuojami bendruomenių labdaros renginiai, o surinktos lėšos skyriamos vaikų užimtumui organizuoti, vienišiems žmonėms, daugiavaikėms ir nelaimės ištiktoms šeimoms, slaugos ligoninėms, gyvūnų globos ir senelių globos namams paremti.

„Tokių akcijų nauda – abipusė: ne tik ugdomas vaikų pilietiškumas, visuomeniškumas, savarankiškumas, bet ir meilė, atjauta artimui ir nelaimės ištiktam žmogui“, – teigė akcijos koordinatorė.

Akcija vyks iki gruodžio 31 d.

Gairės: Kauno rajonas, rajono-naujiena, Kauno rajono mokinių tarybos, Kauno rajono mokinių gerumo akcija Atverkime širdis, Miglė Trainienė, karas Ukrainoje, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS