Kauno savivaldybė apie situaciją darželiuose: jokios problemos nėra | KaunoDiena.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ APIE SITUACIJĄ DARŽELIUOSE: JOKIOS PROBLEMOS NĖRA

Sveikatos apsaugos specialistų pranešimai apie perpildytus vaikų darželius remiasi teoriniais skaičiais, o praktiškai tokios problemos nėra, teigia Kauno miesto savivaldybė.

Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai trečiadienį pranešė, kad Kaune perpildytos grupės fiksuotos 67 proc. tikrintų vaikų darželių.

„Apmaudu, kad tokie iš pažiūros „dramatiški“ Visuomenės sveikatos centro tyrimo rezultatai remiasi labiau popieriuose esančiais skaičiais, o ne realia situacija“, – BNS atsiųstame komentare teigia savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Baltaduonytė.

Pasak jos, net jei grupių sąrašuose yra vienu ar dviem vaikais daugiau nei numatyta higienos normose, darželinukų lankomumas „toli gražu nėra šimtaprocentinis“ ir praktiškai grupėse vaikų būna mažiau nei galėtų.

Pilnų grupių problema, J. Baltaduonytės teigimu, dažnai atsiranda ir dėl to, kad tėvai renkasi jiems patogioje vietoje, pavyzdžiui, miesto centre, esančius vaikų darželius ir neatsižvelgia į tuos, kurie priklausytų pagal gyvenamąją vietą.

Kauno savivaldybės atstovė taip pat atkreipia dėmesį, kad mieste darželius lanko ir Kauno rajone gyvenančių žmonių vaikai.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovų, 52-ose tikrintose savivaldybėse užfiksuota ir kitų pažeidimų: dalis darželių neturėjo higienos pasų, nesilaiko juose nurodytų sąlygų, turi nesaugias žaidimų aikšteles, neužtikrina reikiamo sanitarinio įrengimų skaičiaus.

„Higienos normos yra reikalingos ne biurokratams, jos sudaromos, specialistų parengiamos tam, kad užtikrintumėme vaikų sveikatą. Informaciją, kurią gauname apie vis labiau plintančias infekcines ligas, kaip skarlatina (...), kitas infekcines ligas, bent iš dalies būtų galima sieti su atsipalaidavimu, kai kalbama apie higienos normų laikymąsi“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

J. Baltaduonytė savo ruožtu teigė, kad Kaune šiemet didesnio ligų proveržio miesto darželiuose nefiksuota, išskyrus vieną įtartiną salmoneliozės atvejį, kuris iki šiol nepatvirtintas.

Ji taip pat pabrėžė, kad Kaune į ikimokyklinio ugdymo įstaigas telpa visi norintieji, be to, statomi ir atidaromi nauji vaikų darželiai tuose rajonuose, kur sparčiausiai daugėja naujakurių ir yra toks poreikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

FF

Na sekta visada problemą neigia...

Yra

Kol galioja vaiko krepšelis, tol direktorės visokiais būdais žiūri kaip priimti daugiau vaikų. O patikrinimo planai būna paskelbti iš anksto, tai jeigu ką, kažką išbraukia, po to vėl atstato. Kuo daugiau vaikų, tuo daugiau pinigų. Va taip.

Anonimui Pidarui

Gėjai negimdo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS