Po žinios apie užsikrėtusius Kauno Suzukio pradinės mokyklos pedagogus – nerimo signalas | KaunoDiena.lt

PO ŽINIOS APIE UŽSIKRĖTUSIUS KAUNO SUZUKIO PRADINĖS MOKYKLOS PEDAGOGUS – NERIMO SIGNALAS

„Iš šeimos nario sužinojau, jog Kauno Suzukio pradinėje mokykloje COVID-19 yra užsikrėtę du mokytojai ir vienas mokinys. Kelios mokytojos jaučiasi labai prastai. Kol infekcija mokyklos viduje plinta, mokyklos valdžia tyli ir verčia tęsti darbus, kadangi nusimato jiems svarbus renginys, per kurį turbūt užsikrėtusiųjų skaičius dar padidės: žmonės nebegalės susimatyti su artimaisiais švenčių laikotarpiu“, – nerimavo laišką į portalo kauno.diena.lt redakciją ketvirtadienį atsiuntęs skaitytojas.

Kauno Suzukio pradinės mokyklos direktorė dr. Dėja Aukštkalnytė teigė, kad oficialiai žinoma apie dvi COVID-19 sergančias mokytojas. „Šiuo metu mokykla oficialiai žino ir operacijų centras pranešė apie dviejų mokytojų ligą. Dėl vaiko ligos mane informavo tik mama. Paprašiau mamos, kad ji kuo greičiau mums siųstų oficialią išvadą ir jeigu gausime oficialią išvadą, šiandien informuosime tėvus“, – sakė mokyklos vadovė.

Anot direktorės, apie mokytojų susirgimo atvejus mokykla žino jau nuo praeitos savaitės. „Klasės yra informuotos nuo tos dienos, kai sulaukėme šios žinios: tėvai buvo informuoti tą pačią dieną, pirmoje dienos pusėje, buvo pranešta, kaip toliau darbas vyks, kokia tvarka, kokius daiktus iš mokyklos reikia išsinešti, – teigė dr. D. Aukštkalnytė. – Kaip ir rekomenduojama, šios dvi klasės yra izoliuotos, vaikai paleisti, suskaičiuotos dienos, kada viena klasė turi sugrįžti, o kada kita. Visuomenės sveikatos biuras paskaičiavo, kad abi klasės turėtų grįžti kitą savaitę. Šiuo metu darbas yra organizuojamas nuotoliniu būdu. Jeigu šiose klasėse pasitaikys kitų susirgimo atvejų, tada biuras perskaičiuos duomenis ir mums juos atsiųs. Mes visos mokyklos veiklos dėl šių atvejų tikrai nestabdysime, nes iš operacijų centro nėra tokių nurodymų nei rekomendacijų.“

Kaip ir rekomenduojama, šios dvi klasės yra izoliuotos, vaikai paleisti, suskaičiuotos dienos, kada viena klasė turi sugrįžti, o kada kita.

Pasiteiravus apie mokykloje vykstančius renginius, mokyklos vadovė teigė, kad masinių renginių nevyksta ir nevyks. „Kiekvienoje klasėje vyksta advento rytmečiai, bet kadangi kiekviena klasė dirba atskirai, tai veikla vyksta atskirose klasėse. Per muzikos pamokas yra koncertai, bet tai yra natūralu, nes tai muzikos pamokos ir viskas vyksta pagal tvarkaraštį, – sakė pašnekovė. – Bendro renginio nebus, esame numatę vieną dalyką, bet tai bus vykdoma individualiai su vaikais ir tai nebus masinis renginys. Mūsų mokykla yra žinoma dėl  didžiulių muzikinių miuziklų, kurie būdavo rengiami „Girstučio“ salėje, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, įvairiose koncertų salėse, bet šiemet vietoje to mes tiesiog filmuosime po atskirą filmą – kontakto su kitomis klasėmis ir vaikais nebus.“

Dr. D. Aukštkalnytė atvira: dėl susiklosčiusios situacijos ji kalbėjo ir su kitų mokyklų vadovais. „Buvau sunerimusi, kad gal pas mus išties yra židinys, tačiau beveik visose mokyklose yra panaši situacija ir mes tikrai neišsiskiriame. Šios dienos duomenimis, mūsų mokykloje iš viso serga dvi mokytojos“, – teigė pašnekovė. 

Kaip jau buvo skelbta trečiadienį, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nusprendė, kad moksleivių žiemos atostogos ilginamos nebus. Kaip ir planuota, mokiniai kalėdinių atostogų išeis gruodžio 23 dieną, baigs atostogauti sausio 5 dieną. Ministerija taip pat atmetė kai kurių profesinių sąjungų siūlymus pereiti prie  visuotinio nuotolinio mokymo – apsispręsti dėl to ir toliau galės savivaldybės ir pačios mokyklos. Švietimo ministerija teigia, kad mokyklos nėra pagrindiniai užsikrėtimo židiniai.

Primename, kad Lietuvoje per praėjusią parą nustatytas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius. Per parą šia infekcija užsikrėtė 2450 žmonės, mirė 17 žmonių. Iš 2450 naujų koronaviruso atvejų 579 yra registruoti Kauno apskrityje. 

Kauno savivaldybė skelbia, kad Kauno mieste COVID-19 šiuo metu serga 4336 asmenys, per dieną užfiksuoti 357 nauji atvejai. 

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, Kauno Suzukio pradinė mokykla, mokykla, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Anonimas

O Nisano ir Micubišio vardo mokyklos Lietuvoje dar nėra ?

Kristina

Mokytojai eina į darbą, kai jaučiasi gerai, kai suserga-ima biliotenį ir praneša. Netikiu, kad serganti mokytoja verčiama eiti dirbti. Vaikų advento koncertai vyksta tik tos vienos klasės per muzikos pamoką. Mums, tėvams, nufilmuoja, kad galėtumėme pasižiūrėti. Vaikai į mokyklą eiti taip pat neverčiami. Buvo siūloma rašyti prašymus tiems, kas nori mokytis namie. Pasitaikius covid 19 atvejams klasėse, koks tikslas uždaryti visą mokyklą, jei ne klasės tarpusavyje ne kontaktuoja? Ar gali mokykla pati izoliuotis be NVSC įsakymo? Kas tėvams tuomet už vaiko priežiūrą duos biliotenį? Gydytojai tai neduoda be NVSC raštų... Gal šitie komentatoriai paaiškins tėvų darbdaviams ir apmokės biliotenius?

Saulius

Mokyklą uždaryti turi mokyklos vadovas, o ne su darbų gausa seniai paskendęs NVSC. Reikia patiems judinti smegenys, o ne toliau dainuoti vergų arijas. P.S. Per dainavą užkrečiama labai daug žmonių. Tereikia paskaityti normalių šalių rekomendacijas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS