Kauno turguje – itin pigios šilauogės ir braškės | KaunoDiena.lt

KAUNO TURGUJE – ITIN PIGIOS ŠILAUOGĖS IR BRAŠKĖS

Šilauogių mėgėjams, gyvenantiems Kaune – labai smagi žinia. Šios uogos „Dainavos“ turgavietėje per pusę mėnesio itin stipriai atpigo. Nebrangiai kainuoja ir braškės.

Dar balandžio 14 d. kilogramas šilauogių kainavo 12 eurų, o šiandien jų buvo galima nusipirkti už 6,60 euro. Kaina stipriai nustebino, nes pernai tokiu laikotarpiu už šilauoges reikėjo mokėti gerokai brangiau, o šiemet juk beveik viskas brangsta.

Praėjusiais metais „Dainavos“  turgavietėje ir gegužės viduryje, ir birželio paskutinę dieną už šilauogių kilogramą buvo prašoma tiek pat – 8 eurų. Tiesa, per tą laiką keletą kartų kaina trumpam buvo sumažėjusi iki 6,5 euro, tačiau vėliau uogos vėl pabrangdavo.

2021 m. dar liepos pradžioje jos kainavo 8 eurus, o iki 6,50 euro atpigo tik liepos 8-ąją.

Šiemet šilauogės turguje pasirodė vasario viduryje, jų kilogramas kainavo 11,60. Po mėnesio uogų kaina sumažėjo iki 10 eurų, o balandžio viduryje šilauogės vėl pabrango – prekeiviai jų kilogramą pardavinėjo po 12 eurų.

Antradienį pardavėjai už kilogramą braškių prašė 2,50 euro. Šios uogos atpigo nuo balandžio vidurio – jau tada braškės kainavo tik 2,60 euro.

Praėjusių metų gegužės pradžioje braškių kilogramas „Dainavos“ turgavietėje kainavo visu euru brangiau. Gegužės 5 d. už jas reikėjo mokėti 3,60 euro.

GALERIJA

  • Kauno turguje – itin pigios šilauogės ir braškės
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Uuu

Pirkau ten pigiu agurku, brasiu ne.

Anonimas

Fainavos rajono gyvrntojas kokiss pievas prisomime

Anonimas

Man ir lenkiškos tinka. Ir grakiškų nebrokiju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS