Koronavirusas Kauno klinikose: pacientams – vėl naujos žinios | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS KAUNO KLINIKOSE: PACIENTAMS – VĖL NAUJOS ŽINIOS

Koronaviruso židiniu tapusios Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų atstovai dalijasi naujausia informacija apie situaciją gydymo įstaigoje.

„Nuo rytojaus pacientams atnaujinamos planinės sveikatos priežiūros paslaugos Centrinio korpuso profilinėse klinikose (Reumatologijos, Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, Nefrologijos, Ausų, nosies ir gerklės ligų, Chirurgijos, Pulmonologijos, Gastroenterologijos bei Urologijos klinikose), išskyrus Chirurgijos kliniką. Čia pacientams toliau teikiama tik skubi ir ambulatorinė pagalba. Planuojame, kad planinis pacientų stacionarizavimas Chirurgijos klinikoje bus atnaujintas nuo kitos savaitės. Visuose kituose padaliniuose paslaugos teikiamos įprasta tvarka“, – pirmadienio rytą teigė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyr. specialistė Eglė Karalienė.

Šiuo metu Chirurgijos klinikoje pacientams teikiama visa būtinoji pagalba, atliekamos skubios operacijos. Skyriuje dirba su sergančiais asmenimis visiškai kontakto neturėję medikai.

Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė portalui kauno.diena.lt teigė, kad per savaitgalį pavyko suformuoti naują Chirurgijos skyrių. „Šiuo metu Chirurgijos klinikoje pacientams teikiama visa būtinoji pagalba, atliekamos skubios operacijos. Skyriuje dirba su sergančiais asmenimis visiškai kontakto neturėję medikai. Laikinai (iki šios savaitės pabaigos) planinėms operacijoms atlikti į Chirurgijos kliniką pacientai neguldomi. Įvertinus situaciją, savaitės pabaigoje bus sprendžiama dėl planinių paslaugų atnaujinimo šioje klinikoje“, – papildė E. Karalienė.

Anot gydymo įstaigos atstovės, šiuo metu žinoma apie 16 Kauno klinikų medikų, kuriems nustatyta COVID-19 liga. Saviizoliacijoje yra daugiau kaip 100 darbuotojų, turėjusių rizikingą kontaktą su sergančiaisiais.

Šiuo metu Kauno klinikose gydoma 12 pacientų, sergančių COVID-19 liga. Iš jų 4 pacientai gydomi Intensyviosios terapijos skyriuje. Dalis šių pacientų buvo gydomi ir Chirurgijos klinikoje.

Anot E. Karalienės, per savaitgalį Kauno klinikų darbuotojams atlikti 2500 tyrimai dėl COVID-19. „Visi, kontaktavę su COVID-19 infekcija sergančiaisiais, identifikuoti, o aukštos ir vidutinės rizikos darbuotojai – saviizoliacijoje. Primename, kad visose Kauno klinikose draudžiamas pacientų lankymas. Pacientus galima lankyti tik neatidėliotinais atvejais, gavus skyriaus vadovo ar budinčio gydytojo leidimą. Būtiniausius asmeninius daiktus pacientams galima perduoti per budėjimo postą, esantį Centrinio korpuso fojė“, – teigė E. Karalienė.

Vadovas: tokio užsikrėtusiųjų skaičiaus nebuvo 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pirmadienį skelbia, kad per praėjusią parą užfiksuotas dar vienas koronavirusinės infekcijos atvejis, kuris siejamas su protrūkiu Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje.

Savaitgalį portalas skelbė, kad koronavirusu serga vienuolika šio skyriaus pacientų ir septyni darbuotojai. Ligoninės vadovas Renaldas Jurkevičius šeštadienį BNS teigė, kad Klinikose tokio kiekio užsikrėtusiųjų viename skyriuje dar nėra buvę.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 205 nauji koronaviruso atvejai, bendras jų skaičius siekia 7726.

Tebeserga 4468 asmenys, pasveikusiais laikomi 3110.

Nuo COVID-19 mirė 113 žmonių, dar 35 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Izoliacijoje šiuo metu yra 32 tūkst. 220 žmonių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 352 įvežtiniai atvejai.

Per parą ištirti 3253 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iš viso nuo pandemijos pradžios ištirta 893 tūkst. 14 ėminių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai bent

Šiuo metu Klinikose gydoma 12 pacientų, sergančių koronavirusu, o tūkstančiai lovų stovi tuščios. Sveikatos sistemos sužlugdymo viršūnė, ar ne aferyga? Negi už tokį nusikaltimą nesės į kalėjimą?

PASTEBĖJIMAS

Tai dabar jau reikia džiaugtis ar kaip, nes Lietuvoje nebeliko jokių ligų, išskyrus VIRUSĄ. Žmonės žūsta avarijose, susižeidžia darbe ir šiaip, puola infarktai, onkologinės ligos spartėja, širdies ir kraujagyslių ligos verčia iš koto, bet, pasirodo, kad tai smulkmena ir tūkstantinės mirtys nieko nereiškia prieš virusą.

Senjore

Ruoskites dar 1000-1500 nauju atveju iki rinkimu.Kiek is ju bus pagulgyta , tiek lovu bus atimta is laukiamciu,Israelis ,Prancuzija daro sprendimus ir gauna rezultatus. Kodel musu zmones , kurie laikosi rekomendaciju ignoruojami , o “ buduliu”mases prisidenge laisve ir ekonomika negali 2-3 sav sustoti platine infekcija?Impotentine valdzia at troskimas valdzios nugalili Sveika prota.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS