Korupcijos byloje sulaikytas „Kauno tiltų“ vadovas | KaunoDiena.lt

KORUPCIJOS BYLOJE SULAIKYTAS „KAUNO TILTŲ“ VADOVAS

Korupcijos byloje antradienį sulaikytas ir bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Aldas Rusevičius.

Tai BNS trečiadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Renata Keblienė BNS patvirtino, kad A. Rusevičius vienas įtariamųjų byloje, tačiau nekonkretizavo, kokie įtarimai jam pareikšti.

„Kauno tiltų“ atstovė spaudai Giedrė Samulionytė-Lekavičienė kol kas teigė negalinti pasakyti, kur yra vadovas.

„Šiuo metu tokios informacijos neturiu, kur yra mūsų vadovas, tai negaliu pasakyti“, – BNS trečiadienį sakė bendrovės atstovė spaudai.

Ji taip pat priminė, kad antradienį A. Rusevičius buvo darbe ir kartu su pareigūnais dalyvavo vykdomoje kratoje.

Vakar, kadangi pas mus apsilankė teisėsaugos pareigūnai, tai susitiko su jais ir pateikė visą prašytą informaciją. Kiek man žinoma, dokumentai – viskas buvo tvarkinga ir daugiau detalių tiesiog atskleist negaliu“, – teigė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė.

Atstovė spaudai taip pat teigė neturinti informacijos, kad vadovas būtų sulaikytas kratų metu, be kita ko, ji teigė negalinti pateikti informacijos apie tai, ar A. Rusevičius iš bendrovės pastato išėjo kartu su teisėsauga.

Giedrė Samulionytė-Lekavičienė taip pat teigė negalinti pasakyti, kas yra vadovo advokatas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Generalinė prokuratūra antradienį pranešė apie ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

STT pranešė apie dešimtis kratų ir kitų procesinių veiksmų, tarnybos pareigūnai antradienio rytą lankėsi ir bendrovės „Kauno tiltai“ pagrindiniame biure.

Taip pat pranešta apie Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus ir M. Zalatoriaus bei dar keturių „verslo pasaulio“ asmenų sulaikymą, tačiau konkrečiai teisėsauga nenurodė, kokie įtarimai pareikšti sulaikytiesiems, nei atskleidė kitų sulaikytųjų tapatybių.

M. Zalatorius (kairėje) ir V. Sutkus (dešinėje)

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams ir aiškinasi V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

M. Zalatorius įtariamas dalyvavęs keliuose nusikalstamos schemos epizoduose.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

O KAIP

Vyksta kitų kelininkų-Eurovia tyrimas,kurį,kaip pranešė Lietrytis,atlieka FNTT.Ten tai ne asfalto storumo,o Ignalinos atliekų radioaktyvumo klausimas.Sergėk viešpatie,kad bulbašai nesužinotų.

Kauno švara

Kelinta eilej... Beje,gal reiktu ir Kauno savivaldybes ksi kuriuos skyrius aplankyt.Ypac Turto skyriu....ir Busto valdymo prie to pacio...

Keista

kad " KAUSTOS" niekas neaplanko. Kažkaip keistai visus užsakymus dirbti Kaune gauna "Kausta" Ar čia dėl to, kad iš Savivaldybės išvytus visus į darbą priima?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS