Kviečia gėlėmis pradžiuginti ligonius | KaunoDiena.lt

KVIEČIA GĖLĖMIS PRADŽIUGINTI LIGONIUS

  • 3

Kauno įgulos karininkų ramovė paskelbė pavasario akciją ir kviečia žmones padovanoti gėlių sergantiesiems.

"Padovanokime spalvingą žydinčią gėlę ir atneškime pavasario gūsį sergantiesiems! Sergančiam žmogui labai trūksta išorinio pasaulio, gamtos, tad kviečiame visus galinčiuosius prisidėti prie šios akcijos dalelę spalvoto pasaulio padovanojant sergančiajam gėlės pavidalu", – ragina Kauno įgulos karininkų ramovės kolektyvas.

Pirmąsias padovanotas gėles Karininkų ramovės darbuotojau jau nuvežė Panemunės senelių namų gyventojams ir pradžiugino jų kasdienybę, tačiau laukia ir daugiau norinčiųjų pradžiuginti ligos kamuojamus žmones.

"Tokią akciją rengiame pirmą kartą. Pas mus ramovėje pernai vyko labdaros renginys onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Paskui lankėme ligoniukus Kauno klinikose, bendravome ir su kitų skyrių įvairaus amžiaus ligoniais. Normalu, kad gydymo įstaigose dėl higienos reikalavimų mažai spalvų, bet gavome leidimą papuošti skyrių koridorius, bendrąsias erdves. Tai ir padarysime", – paaiškino akcijos iniciatorė Birutė Gavėnaitė.

Kaip galima dalyvauti akcijoje ir padovanoti gėlių? Pirmiausia reikia nupirkti vazonėlį su žydinčia gėle. Pasak akcijos organizatorių, kuo gėlė ir vazonėlis spalvingesni, tuo labiau patiks mažiesiems ligoniukams, o ir garbaus amžiaus ligos prislėgtiems žmonėms pakels nuotaiką.

Antras žingsnis – pasidaryti asmenutę su norima padovanoti gėle. Internete gėlių dovanojimo akcija žymima #dovanojugele tad savo nuotrauka pasidalykite socialiniuose tinkluose su prierašu: #dovanojugele #kaunoramove.

Gėles reikėtų atnešti į Kauno įgulos karininkų ramovę A.Mickevičiaus g. 19, pirmo aukšto fojė, kur specialiai tam yra pastatytas staliukas su nuoroda. Gėlės bus renkamos iki gegužės 17 d.

GALERIJA

  • Kviečia gėlėmis pradžiuginti ligonius
Karininkų ramovės archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Maistpinigiai didesnį nei daugumos pensiją, tad gali ir ne tik gėlių senelių namams dovanoti.

sigita

Jei sugebėsiu nupirkt tai sugebėsiu ir nunešt ,kas nori dovanot tas tegul ir perka ,kodėl mes turim pataikaut karininkų ramovei.

Birutė

O be reklamos galima dovanoti? O gėlė būtinai pirktinė? Nesuprantu ,kodėl negalima tiesiog atnešti gėlių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS