Laukinių gyvūnų globos centras prisidės prie visuomenės švietimo | KaunoDiena.lt

LAUKINIŲ GYVŪNŲ GLOBOS CENTRAS PRISIDĖS PRIE VISUOMENĖS ŠVIETIMO

  • 7

Sausio pradžioje duris atvėręs Laukinių gyvūnų globos centras (LGGC) jau svarsto, kokias edukacijas galėtų vykdyti vaikams, suaugusiesiems, kaip populiarinti savanorystę. Aptarti visuomenės švietimo klausimų į centrą atvyko ir Kauno rajono savivaldybės vadovai.

„LGGC teiks ne tik gydymo paslaugas. Labai svarbi veikla bus edukacijos ir švietimas“, – teigė Veterinarijos akademijos kancleris prof. dr. Mindaugas Malakauskas.

Nors centras gyvuoja dar tik mėnesį, tačiau globotinių jame netrūksta. „Dauguma gyvūnų čia sulauks laikinos globos, tačiau lauko voljeruose ketiname priimti ir apgyvendinti nuolatinei globai laukinius gyvūnus. Per edukacijas pasakosime jų istorijas, kaip jie pas mus pateko, kodėl. Mokysime, ko nedaryti, kad natūralioje gamtoje gyvenantys gyvūnai nepakliūtų pas mus“, – pasakojo centro vadovė Justina Morkūnaitė.

Anot direktorės, kartais ir per didelė meilė gyvūnams kenkia. „Vaikai lesina paukščius netinkamai, šeriame laukinius gyvūnus, nors to daryti nereikėtų, nes paskui jie tingi patys ieškoti maisto. Visuomenei trūksta žinių, tad norime ją edukuoti“, – tvirtino J. Morkūnaitė.

Savivaldybė su LSMU yra pasirašiusi sutartį, o šis centras yra universiteto padalinys. „Norime su jumis aktyviai bendradarbiauti ir šviesti ne tik mūsų vaikus, bet ir suaugusiuosius. Pakaunės mokyklose veikia STEAM programa, orientuota į gamtos mokslus, tad įvairios edukacijos LGGC galėtų praplėsti mokinių žinias. Vyresniųjų klasių mokiniai, kurie jau renkasi būsimas studijas ir galvoja apie veterinariją, galėtų plačiau susipažinti su šia specialybe“, – sakė Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Vicemerė užsiminė, kad vaikams būtų patrauklu ir vasaros stovyklėlės šiame centre, kuriame lauktų interaktyvios ir praktinės užduotys apie laukinius gyvūnus.

Centras, bendradarbiaudamas su savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriumi, artimiausiu metu išanalizuos visus siūlymus ir sieks sukurti bendrą programą, orientuotą į vaikų ir suaugusiųjų švietimą.

Kauno rajone, Muniškių kaime, atidarytas LGGC yra pirmoji tokio lygio įstaiga ne tik Kauno rajone, bet ir Lietuvoje. Jis veikia visą parą, septynias dienas per savaitę. Čia rūpinamasi iš laukinės aplinkos paimtų, sulaikytų, konfiskuotų laukinių gyvūnų priežiūra, globa ir gydymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Monika

Nu visai trenkti tie aplinkosauginikai konfiskuoja augintinius tam, kad perpilditi Laukinių gyvūnų centra ir nebegalėtų pagal paskirti rūpintis sužeistais laukiniais gyvūnais. Nustokite atiminėti augintinius papūgas ir pitonus, visai su protų susipikote, gražinkite juos žmonėms iš kurių atemė.

Lukas

Privoktų gyvūnu centru reikėtų vadinti, AAD apgavo žmones, aiškino, kad reikia leidimų laikimui iš AAA, dabar jau aiškų, kad prisimelavo, gyvūnams augintiniams nereikia jokių leidimų iš AAA, tai skubei gražinkite tiems kurie laike tinkamai ir prikišo dėl leidimų neturėjimo, nes kai bus apskusta sambulo teismui už AAD vagystės gyvūnų, o laukinių gyvūnų centras laikytojai pavogtų gyvūnų, tai už toke veikla visi prisidėje prie šito nusikaltimo gausite baudas ir Laukinių gyvūnų centras bus uždarytas. Gelbėkite sužeistus laukinius gyvūnus kaip ir priklauso pagal paskirti ir tiktai laukinius konfiskuitus primkite, o ne gyvūnus augintinius papūgas ar pitonos kurie nelaukiniai, o išveisti veisėjų žmonių džiaugmui tenkinti.

Bukas kaip bato aulas

Vet. gydytojas Rokui Matevičiui truksta smegenų, jis vienane straipsnija klaidina žmones, rašo jeigų briedi uždarysi tvarte jis ne netaps naminis, šituo atvejų teisus 10 balų, nes briedis nepatenka į naminių gyvūnų sąraša, jis visada bus laukinis gyvūnas. O paskui sapolojo, kad vėžliukas taip pat laukinis gyvūnas, tai čia gal tegul ir susimasto prieš rašydamas, tegul pirma gerai sukramto savo minti, o paskui galvoja ar tai nenusišnekės, jeigu vėžliuka parsivėši iš naturalios gamtos ir laikysi namuose jis bus laukinis gyvūnas "Laukinis gyvūnas – laisvėje gyvenantis arba nelaisvėje laikomas laukinių gyvūnų rūšies bet kurios biologinio vystymosi stadijos individas" šita sąvoka paaiškina, kad paimtas iš gamto kiaušini ar pats vėžliukas ir bus laukinis, bet jeigu tas vėžliukas išveistas veisėjo ir jis nepaimtas iš gamtos, tada "Gyvūnas augintinis – gyvūnas, laikomas estetiniams ir bendravimo poreikiams tenkinti". tai klausimas kaip tu baigiai veternarija? Gėda egzamino neišlaikiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS