Lietuvos zoologijos sode nugaišo žirafa | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODE NUGAIŠO ŽIRAFA

Žirafa Solo iškeliavo į amžinų ganyklų plotus. Nuo spalio 2-osios negalavusi žirafa Lietuvos zoologijos sode nugaišo praėjusią naktį.

Žirafa Solo iškeliavo į amžinų ganyklų plotus. Nuo spalio 2-osios negalavusi žirafa Lietuvos zoologijos sode nugaišo praėjusią naktį.

„Šis patinas pas mus atkeliavo iš Lenkijos 2006 metais drauge su kitu patinu Gudručiu. Jie puikiai sugyveno drauge. Kaip žinia, žirafos po vieną negyvena nelaisvėje, tai dabar pradėsime dairytis Gudručiui poros. Sunku pasakyti, ar tai bus patelė, nes pasaulio zoologijos soduose yra žirafų perteklius. Tad tam, kad jų skaičius neaugtų, Gudručiui, greičiausiai, teks vėl tenkintis patino kaimynyste“, – kalbėjo zoologijos sodo vyriausioji biologė Virginija Raudeliūnienė.

Pasak pašnekovės, keista, kad sirguliavo Solo, o ne Gudrutis, kuris buvo silpnesnis, nors ir šešeriais metais jaunesnis. Solo sveikata negerėjo, nors jis buvo atidžiai gydomas, o patalpa, kurioje gyveno sloguojanti žirafa, buvo šildoma.

Vakar 16-os metų Solo suėdė viską, kas jam buvo pateikta, tačiau rytą prižiūrėtojai rado žirafą jau sustingusią. Šiuo metu veterinarijos specialistai atlieka kritusios žirafos skrodimą. Išvadas žadama paskelbti.

Nelaisvėje žirafos gyvena 15-20 metų. Ilgiausiai Lietuvos zoologijos sode Kaune gyveno žirafa Nendrė, sulaukusi 18 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Neteisingi faktai

Žirafų vidutinis išgyvenimo amžius laisvėja 25m, o nelaisvėje 28m. Kaune žirafa dar galėjo gyventi tiek pat, jei būtų tinkamos sąlygos ir suteikta tinkama pagalba. Kaip visada sode kalti patys gyvūnai, kad nugaišo, o vietoj kritusiu tuoj pristatys naujų... liūdna :(

kas atsakys uz tai

ar buvo nubaustas kas uz anu2zirafu mirti.ar tyrimas buvo kodel su sienu virviu kamuoliu priede zirafa,sitas mire turi but kaltininkai nubausti.baltasis lokys mire nuo zaizdos.gal vetrinarus nubaust reikia pagaliau.tegu eina tvartu valyt jei gydyt nemoka

einama link to :

http://www.balsas.lt/naujiena/809594/rolandas-skaisgirys-zoologijos-soda-is-kauno-reikia-perkelti-i-vilniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS