„Metų kaunietė 2016“ rinkimų finalininkė: I. Danielienė | KaunoDiena.lt

„METŲ KAUNIETĖ 2016“ RINKIMŲ FINALININKĖ: I. DANIELIENĖ

  • 7

Balsuokime ir išrinkime 2016-ųjų Metų kaunietę!

14. Irena Danielienė

Paliatyvios medicinos centro įkūrėja ir direktorė, kartu su bendraminčiais padedanti sunkiai sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems ir besistengianti, kad pacientai gyventų kuo produktyvesnį, aktyvesnį ir visavertį gyvenimą iki pat mirties.

"Man asmeniškai ir visiems, susijusiems su paliatyviąja medicina, yra labai svarbu, kad buvo atkreiptas dėmesys į šią sritį", – sakė I.Danielienė, rinkimuose "Metų kaunietė 2016" sulaukusi didžiulio kauniečių palaikymo ir dalyvaujanti finale.

Ji džiaugėsi, kad Metų kaunietės rinkimai pasitarnaus skleidžiant informaciją apie galimybę nemokamai gauti pagalbą slaugant sunkų ligonį arba pačiam sunkiai susirgus.

"Daugelis nežino, kad valstybė garantuoja tokią paslaugą, nežino, kur galima kreiptis", – pasakojo įkūrėja centro, kuris ne tik buria savo srities profesionalus, bet ir rengia savanorius, padedančius sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems.

I.Danielienei pačiai teko slaugyti savo mamą, tad patyrė, kad namuose esant sunkiam ligoniui labai reikalinga pagalba iš šalies. "Ir fizinė, ir psichologinė, ir medicininė", – pasakojo profesionali psichologė.

I.Danielienė pasakojo, kad per visus veiklos metus susidūrė su nemažai sunkumų, susijusių su centro veikla, ir galbūt šią misiją būtų apleidusi, jeigu ne tai, kad tokia pagalba visuomenei yra ypač reikalinga.

Paliatyviosios pagalbos tikslas – pagelbėti sunkia liga sergančiam žmogui ir jo artimiesiems išlaikyti geriausią įmanomą gyvenimo kokybę, sprendžiant fizines, psichologines ir dvasines problemas.

Tokia veikla tikrai nėra iš lengvųjų. "Stiprybės semiamės vieni iš kitų ir iš pacientų bei jų artimųjų. Matant žmogų, patiriantį dideles kančias, bet sugebantį iškęsti ir net būti laimingą, sugebantį pasidžiaugti jį globojančiais namiškiais, matant, kaip jie aukojasi, supranti, kad tavo darbas ir pasirinkta visuomeninė veikla nėra jau tokia sunki", – aiškino kaunietė.

Ji akcentavo, kad susidūrė su ne vienu atveju, kai ligonio draugai, kiti artimieji vengdavo jį lankyti, nes nežinojo, kaip bendrauti su žmogumi, kamuojamu sunkios ligos.

"Skatinu nebijoti aplankyti, paskambinti. Ką sakyti? Ledus pralaužti padėtų paprastas sakinys, kad tu žinai apie jo ligą, būseną. Sergančiam žmogui bendravimas yra labai svarbus. Būna, kad ligonis gali atstumti. Nepriimkite to asmeniškai. Bandykite dar kartą. Vieną dieną jis nenori bendrauti, o gal buvo labai negera ir nebuvo jėgų, bet kitą dieną jis gal labai to trokš", – kalbėjo I.Danielienė.

Paliatyviosios pagalbos specialistai į žmogų žiūri kaip į vertingą iki pat gyvenimo pabaigos ir stengiasi mažinti skausmą bei kitus ligos simptomus, teikia psichologinę ir dvasinę paramą, skatina pacientą gyventi kuo aktyviau, padeda šeimai susidoroti su paciento liga ir netektimi.

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio iškirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: "Metų kaunietė", "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKB XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kaunodiena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Jūsų balsų laukiame iki kovo 3 d.

"Metų kaunietė 2016" nugalėtoją paskelbsime finaliniame renginyje kovo 8 d. "Žalgirio" arenoje.

Daugiau informacijos apie projektą "Metų kaunietė" rasite kaunodiena.lt/mk.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Virginija

Jei visi zmones butu tokie kaip Irena, zemeje butu rojus. Mieloji, Irena, esate verta geriausio.

Daina

Norėčiau padėkoti šiai puikiai moteriai ir specialistei, kuri savanoriškai padėjo man sunkiu laiku. Yra Dievo paliestų žmonių, šalia kurių mes atgauname jėgas, semiamės pasitikėjimo savimi ir dvasinės striprybės. Tokie žmonės "pakrauna', sustiprina. Tokie žmonės lyg žibintai gyvenimo tamsumoje. Su didžiausia pagarba linkiu sveikatos ir jėgų Irenai. Nepaliaukite semti ir dalinti kitiems iš savo dvasinių aruodų, nes esate labai ir labai reikalinga. Ačiū.

sėkmės laimėti

Vertinkime pagal darbo vertę, o ne pagal pažintį, nepažįstu šios moters asmeniškai, bet žinau kokį neįkainuojamą darbą dirba ji ,kartu esantys žmonės, ir visi medikai ,slaugytojai ir ar galima sulyginti turizmo puoselėtoją, vargonininkę,žaidėją it t.t su mediko, slaugytojo darbu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS