Metų kauniete tapo šešiolikmetė A. Veličkaitė! | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETE TAPO ŠEŠIOLIKMETĖ A. VELIČKAITĖ!

  • 42

Penktadienio vakarą vykusių iškilmių metu paskelbta, kas tapo „Metų kauniete 2019“. Šis titulas į rinkimus įsitraukusių daugybės kauniečių sprendimu atiteko šešiolikmetei Andrėjai Veličkaitei, atsidūrusiai reikiamu laiku reikiamoje vietoje, nesutrikusiai ir padariusiai viską, kad būtų išgelbėta viešoje vietoje sąmonę praradusio ir nebekvėpavusio vyro gyvybė.

Nugalėtoja: tai – kiekvieno pareiga

„Malonu, bet esu ir labai nustebusi, kad tiek daug žmonių mane palaiko! Nemaniau, kad mano poelgis toks išskirtinis. Tai pareiga, kurią turi atlikti kiekvienas žmogus“, – dėstė Kauno „Saulės“ gimnazijos gimnazistė, kuriai apie laimėjimą primins garsaus Lietuvos karikatūrininko ir stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta unikali vardinė „Metų kaunietės 2019“ statulėlė ir rėmėjų prizai. Likusios penkios finalo dalyvės taip pat buvo apdovanotos vardinėmis E. Unguraičio statulėlėmis, rėmėjų prizais.

Malonu, bet esu ir labai nustebusi, kad tiek daug žmonių mane palaiko!

Vien galimybę patekti į dienraščio „Kauno diena“ organizuojamų rinkimų „Metų kaunietė“ finalą A. Veličkaitė priėmė kaip didžiulį įvertinimą.

„To niekada nesitikėjau ir negalvojau, kad dėl mano nuoširdžios pagalbos žmogui galėčiau būti įvertinta netgi „Metų kaunietės“ nominacija. Labai stengsiuosi ir toliau padėti visiems nuoširdžiai, nežiūrint, ar būsiu išrinkta Metų kauniete“, – patekusi į finalą kalbėjo kaunietė, taip pat pasakojusi, kad žavisi žmonėmis, kurie nuoširdžiai siekia savo tikslų, užsiima labdaringa veikla. „Smagu, kad šis projektas supažindina su įvairių profesijų atstovėmis“, – apie rinkimus sakė jų nugalėtoja.

A. Veličkaitė po renginio sakė, kad sunku surasti žodžių apibūdinti, kaip jaučiasi. „Visiškai nesitikėjau“, – kartojo gimnazistė, pridūrusi, kad tai kartu ir didžiulis įpareigojimas. „Tai labai rimtas apdovanojimas. Man tai yra labai didelis įvertinimas. Labai didelė garbė būti išrinktai Metų kauniete, didelė garbė būti finale tarp labai nusipelniusių moterų“, – kalbėjo A. Veličkaitė, rankose laikydama Metų kaunietės statulėlę.

Kartu su A. Veličkaite renginyje dalyvavo ir jos šeima – tėvai bei mažoji sesė. „Ji tris kartus klausė, ar Andrėja tikrai laimėjo“, – jaunylės dukros reakciją apibūdino A. Veličkaitės mama Agnė Veličkienė.

„Metų kaunietė 2019“ apdovanojimų iškilmės

Artūro Morozovo nuotr./ Laimio Steponavičiaus nuotr.

Pagerbtos visos finalo dalyvės

Finalinis projekto renginys į Kauno valstybinį muzikinį teatrą sukvietė Kaunui ir jo kraštui labiausiai nusipelniusias moteris, merginas, jų artimuosius bei kitus garbius svečius.

Režisierius Kęstutis S. Jakštas su teatro ir „Kauno dienos“ atstovų komanda finalinį renginį pavertė įsimintinu ir svečiams, ir „Metų kaunietės“ projekto dalyvėms. Metų kaunietės apdovanojimų iškilmių vaizdo įrašą galite žiūrėti čia.

Sveikino Prezidentas G. Nausėda

Į Metų kaunietės rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, net šalies vadovai. Eidama prezidentės pareigas renginį globojo Dalia Grybauskaitė, o šiemet renginį globoja Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Dėkoju jums, kad einate savo keliu vedinos pašaukimo, dovanodamos širdį ir laiką, nešdamos viltį ir tiesdamos pagalbos ranką, semdamos kantrybę ir stiprybę iš nesibaigiančio šulinio. Prireikus – nuversdamos kalnus“, – iškilmių metu Metų kaunietės projekto dalyvėms skriejo šie G. Nausėdos padėkos žodžiai. Šalies vadovas teigė tikįs, kad „prasmingos moterų veiklos stiprins Kauno bendruomenę, turtins miesto istoriją ir taps pavyzdžiu visai Lietuvai“.

Renginio „Metų kaunietė 2019“ svečiai

Artūro Morozovo nuotr./ Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kauniečių valia, į „Metų kaunietės 2019“ rinkimų finalą buvo išrinktos Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos, veikiančios kaip daugiafunkcis centras, direktorė Dalia Lapėnienė, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos direktorė Danguolė Miškinienė, Kauno teisėja, teisminės mediacijos pradininkė Lietuvoje Giedrė Jakštienė, Kauno klinikų Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vadovė, viena iš medikų, kurių pastangomis išgyveno mažiausia šalies naujagimė – 350 g mergytė, Ilona Aldakauskienė ir Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriaus vedėja, viena paliatyviosios slaugos pradininkių Lietuvoje Rita Kabašinskienė.

Prisijungė prie septynių Metų kauniečių

A. Veličkaitė – jau aštuntoji Metų kaunietė. Pernai šis titulas atiteko Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovei profesorei Olivijai Gustienei, užpernai triumfavo tuometinė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, kalėdų eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Nuomonė

Nesuprantu(atsiprašau)-gaivintas žmogus mirė, o gaivintojai-titulas.Nijolės Veličkienės anūkė?

Kaunietis

Pirma karta isrinkta dalyve kuri tikrai yra verta pagarbos...Kaip smagu kad Kaunas keiciasi ...Valio..

AS

GYVENIME TEKO GELBETI DAUG ZMONIU .BET APIE APDOVANOJIMUS NEBUVO JOKIU MINCIU ,PADAREI GERA DARBA IR GERA ANT SIRDIES BE JOKIU REKLAMU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS