Metų kaunietės: geri darbai daromi ne tik per šventes | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS: GERI DARBAI DAROMI NE TIK PER ŠVENTES

Metų kaunietės titulą pelniusios moterys kviečia pakalbėti apie miestiečių pečius slegiančias problemas, o kartu ir padėti vieni kitiems jas išspręsti.

"Geri darbai daromi ne tik per šventes, todėl nusprendėme Senamiestyje, M.Valančiaus gatvės skverelyje, įrengti "Gerų darbų karuselę" visai vasarai. Tai mechaniškai besisukančių keturių medinių arkliukų karuselė. Arkliukai – tai simboliai. Kiekvienai nugalėtojai yra priskirtas arkliukas simbolis, kuris atspindi nugalėtojos kuruojamą sritį", – pasakojo Dovilė Bubnienė.

Jos arkliukas saugo silpniausius mūsų narius, kuriais turime visi kartu rūpintis. Dalios Jatautaitės arkliukas turi didelę širdį, nes visi yra mylimi, o žmonės taip pat myli. Arkliukas stropuolis priklauso Rūtai Meilutytei, o nešantį svajonę globoja Jolanta Šmidtienė.

Asociacijos "Kaunietė" narės savo asmeninėmis lėšomis įrengė karuselę, sutvarkė jos aplinką, apželdino gėlėmis. Vieta tapo patraukli poilsiui, diskusijoms, fotografuoti. O pokalbiai vyks ne tik tarp draugų. Skverelyje nuo gegužės iki spalio bus rengiamos diskusijos, renginiai, susitikimai su sunkių ar gyvenimiškų problemų turinčiais kauniečiais. Bus ieškoma, kas jiems galėtų padėti. Asociacijos moterys bus tarsi tarpininkės, kurios padės išgirsti vieniems kitus.

"Trūksta susitikimų, skatinančių visuomenę tiesti gerumui ranką bei padėti tiems, kam to labai reikia. Kviečiame ne tik tuos, kuriems reikia pagalbos, bet ir tuos, kurie gali kaip nors padėti. Pirmąjį pokalbį planuojame rengti jau šį savaitgalį, per "Hanzos" dienas vėl susitiksime, o tolesnis susitikimų grafikas dar derinamas", – sakė D.Bubnienė.

Kviečiame ne tik tuos, kuriems reikia pagalbos, bet ir tuos, kurie gali kaip nors padėti.

Kadangi diskusijos su miestiečiais vyks atviroje erdvėje, o gamtos sąlygos būna labai įvairios, Metų kaunietės dar ieško, kas padėtų ar galėtų prisidėti prie gražaus projekto bei įrengtų ant esamos pavėsinės tentinį ar kitos medžiagos stogą.

"Jau kreipėmės į vietos verslininkus "Citus", kurie ketina mums pagelbėti. "Kauno diena" – didžiausia kaltininkė šio reiškinio, todėl privalo ryškiai matytis šios instaliacijos kompozicijoje ir, manau, plačiai skelbti ir informuoti apie numatomus "Gerų darbų karuselės" renginius", – sakė už nuopelnus Kaunui įvertinta kaunietė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Prasmingas tikslas

"Kauno dienos" organizuotų "Metų kaunietės" rinkimų keturios nugalėtojos ir dar šešios finalininkės įsteigė asociaciją "Kaunietė". Jos tikslas – ne tik daryti gerus darbus, bet skatinti kauniečius tai daryti kartu bei džiaugtis jau pasiektais rezultatais.

Dėl to jau prieš porą metų buvo sukurta instaliacija "Gerų darbų karuselė", kuri tarsi simbolinis gerumo ratas išsukdavo geradarių ratą.

GALERIJA

  • Metų kaunietės: geri darbai daromi ne tik per šventes
Asociacijos "Kaunietė" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

1-am

Geri darbai ne tik pinigai, tai ir dėmesys kitam, geras žodis, suolelio remontas, nuėjimas į parduotuvę ir panašūs dalykai.

noreciau paklausti

jei as darbdavys apgaudineju lietuvos valstybe,apvagiu savo samdomus darbuotojus bet paaukoju tam tikra suma pinigu geriems darbams.TAI AS JAU SAVE AR GALIU LAIKYTI GERU,DORU ,SAZININGU IR T. T. ZMOGUMI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS