Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys | KaunoDiena.lt

PER KAUNĄ NUVILNIJO TRISPALVIS SŪKURYS

Nepriklausomybės atkūrimo diena Kaune į miesto centrą pritraukė minias žmonių.

„Bendrystė vienija, įkvepia. Vien buvimas kartu su švenčiančia minia užveda. Šiandien ir graudinuosi, ir didžiuojuosi“, – sakė puikiai nusiteikusi senjorė, pasidžiaugusi, kad švęsti laisvę visiems kartu tapo įkvepiančia tradicija.

Tranki eisena

Vieniems didžiausią įspūdį paliko iškilminga ir griausminga eisena nuo Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Kitiems atradimu tapo kariliono muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Šįkart varpus virkdė karilionininkė Roberta Daugėlaitė.

Iškilmingas minėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Kaip visada jaudinanti Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas, jaunųjų šaulių iškilminga pasižadėjimo ir šaulių priesaikos ceremonija.

Įsukti pakilios nuotaikos žmonės dalijosi įspūdžiais ir lūkuriavo šventinio koncerto Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Čia koncertuos Evelina Sašenko ir Liudas Mikalauskas, Gabija Lokytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Kauno kultūros centro mišrus choras „Kamertonas“ ir liaudiškų šokių kolektyvas „Suktinis“.

Pakilios nuotaikos užvaldyti neskubėjo skirstytis ir po šventinių renginių. Nemažai kauniečių ir miesto svečių išsibarstė po vaizdingas pasivaikščiojimo vietas, kavines ar miesto muziejus, kurie šia proga surengė įvairių nemokamų ekskursijų.

Renginių gausa

Šventinė nuotaika ir renginiai pasklido po visą miestą.

Nuo folkloro ansamblio „Saulėlio“ koncerto ir pasidainavimų su lankytojais Tautinės muzikos muziejuje iki Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių kolektyvo „Žilvitis“ drauge su atlikėjais pasirodymo VDU Didžiojoje salėje.

Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų namuose aidėjo Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos studentų koncertas „Išgirskime Lietuvą“.

Tautinės muzikos muziejuje suplanuotas „Kauno bandonija“ koncertas, dumplinių instrumentų pristatymas. Kauno kultūros centre – chorų kolektyvų koncertas „Skambėk, Lietuva!“, Kauno kultūros centre „Girstutis“ – Kauno aukštųjų mokyklų tautinio meno festivalis „Ei, studente, sukis vėju!“, o Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje – Kauno mišraus choro „Saluto“ koncertas.

Vakarop – kino centre „Romuva“ laukia filmo „Mamutų medžioklė“ seansas.

GALERIJA

  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
  • Per Kauną nuvilnijo trispalvis sūkurys
Edgaro Cickevičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

....../

BLOGAI...,, Dantis grieždamas rodo - žvėris koks įniršęs . Ant artimo šoka, jo gyvastį ardo... Kad pats yr žmogus visai užsimiršę...,, . Duok ,Dieve , kad visur dirbtų tokie ,kaip mūsų Kauno meras... Kai kūrė Jis savo verslą niekas niekam nekliuvo . Savo rankom sukūrė ir dirbantys ten žmonės gražiai kalbėjo apie sąlygas... Ar ne laikas nustoti ėdus.... ----Tai ką sukursit sau ,arba turit sukurtą , paimkit ir sunaikinkit SAVO GERĄ IR DAR PATS ,NES KAŽKAM NEPATINKA..... NA TADA BŪSIT APSIMOVĘ MERO GYVENIMO BATUS ... manau geras receptas nuo ėdimo ,, krabas, kruvinos rankos , rusams tarnauja ,, . Atsibodo , įkyrėjo šitokios plokštelės , taip kaip ir RUŠŠŠŠŠISTAI, VAATOS, PITUNISTAI, KRIMINISSSTAI, šunys , cvikliai, runkeliai , patvoriniai ....PAŽVELKIT IŠ ŠONO ,TARSI NE JŪS RAŠĘ . Ar neatrodot kvailai ?Durnais ,kvailais ,neįsilavinusiais atrodyti todėl ,kad tautiečio mintis nepatiko.... TIKRAI KVAILA .

to G

O paskui koki laiva tu G eisi su Raskevičium LGBT liberastais Šuraevu turbut i geju paradas nu o aš su malonumu paskui rusu laiva nes man tavo šaika nepatinka

Kaunietė

Pone Elena yra sakoma aklam neparodysi kurčiam nepasakysi o kvailam nepaaiškinsiGalima daryti ir nevogti slojikas iš kauniečiu žemiu sklypais neplėsti šeimyninės rangos neplėsti Garbingas žmogus kuris ne tik kad daro bet ir turi sažine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS