„Minecraft“: fantastinės knygos [at]gimsta pakaunėje | KaunoDiena.lt

„MINECRAFT“: FANTASTINĖS KNYGOS [AT]GIMSTA PAKAUNĖJE

  • 0

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka (KRSVB) kviečia moksleivius dalyvauti skaitmeninio kūrybiškumo konkurse „Fantastinės knygos pasaulyje“. Garliavoje veikiančios viešosios bibliotekos ir 30-ies jos filialų durys atviros jauniesiems „Minecraft“ mėgėjams, o darbuotojai pasirengę sudaryti technines galimybes kūrybai, patarti ir palaikyti konkurso dalyvius.

Į šį jau tradicinį, kasmet bibliotekos organizuojamą kūrybinį „Minecraft“ konkursą kviečiami 8–13 metų moksleiviai, gyvenantys ar / ir besimokantys Kauno rajone. Užduotis – naudojant „Minecraft“ kūrybinį režimą paruošti iki 4 minučių trukmės vaizdo siužetą, perteikiantį perskaitytos fantastinės knygos įspūdžius. Iki rugpjūčio 27 d. atsiųstus individualius arba grupinius (iki trijų asmenų) darbus komisija vertins trijose amžiaus grupėse: 8–9, 10–11 ir 12–13 metų. Kiekvienos amžiaus grupės pirmų trijų vietų laimėtojai bus apdovanoti rudenį vyksiančiame baigiamajame konkurso renginyje.

KRSVB direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė pabrėžė, kad vienas iš bibliotekos veiklos prioritetų – atvirumas visoms visuomenės grupėms. Konkursu siekiama bibliotekose burti ir skatinti skaityti vyresnio amžiaus vaikus, knygos ir skaitymo kultūrą siejant su šiuolaikinių technologijų įgalinamomis inovatyviomis veiklomis. „Organizuojame šį konkursą, kad Kauno rajone gyvenantys ar besimokantys vaikai ateitų į mūsų rajono bibliotekas ir naudotųsi turima įranga ir programomis, kartu skaitytų, žaistų, mokytųsi, tobulėtų, kurtų“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS