Mugė įkvėps Kauną atrasti iš naujo | KaunoDiena.lt

MUGĖ ĮKVĖPS KAUNĄ ATRASTI IŠ NAUJO

  • 14

"Kauno mugė Pavasaris 2018" balandžio 20–22 d. šurmuliuos Senamiestyje, kviesdama atrasti ne tik lietuvišką gastronominę įvairovę, atraktyvias ir edukatyvias veiklas, bet ir netikėtas, bendrystę skatinančias pramogas.

Mada, kultūra ir sportas

Prie miestui skirtos šventės ne pirmą kartą prisijungia renginių organizatorių studija "Muha", 2017-aisiais laimėjusi Lietuvos metų būrelio titulą. Talentingus, energingus ir smalsius moksleivius bei studentus vienijanti studija siekia į mugę pritraukti kuo daugiau jaunimo, tad "Kauno mugėje Pavasaris 2018" netrūks netikėtumų.

Mugė prasidės nuo E.Ožeškienės ir Vilniaus gatvių sankryžos ir tęsis iki Rotušės aikštės, M.Valančiaus, A.Jakšto gatvių bei Kauno pilies ir restorano "Žemyn upe".

Rotušės aikštėje atsiras lietuviškų amatų ir kultūrinio paveldo erdvė. Čia bus demonstruojami įvairūs amatai, netrūks ir kitos veiklos. Rotušės balkonas virs scena, kurioje muzikantai ir didžėjai pergros lietuviškus klasikinius estradinius kūrinius. Mugės rengėjai kviečia prisijungti eksperimentuoti mėgstančius ir vis naujų vietų groti ieškančius didžėjus. Pirmą kartą mugėje bus įrengtas Dizaino pavilijonas, kuriame bursis išskirtinių drabužių, aksesuarų, papuošalų dizaineriai.

Santakos parko erdvė bus skirta kultūrų įvairovei, praturtinančiai Kauno miesto bendruomenių ratą, pristatyti. Susipažinti kvies kinų, indų, korėjiečių, afrikiečių ir kitų kultūrų atstovai.

Parke bus įkurta ir zona vaikams, paaugliams, kurioje BMX dviračių kroso ir trialo sportininkai, riedlentininkai, riedutininkai, paspirtukų sporto entuziastai rengs parodomąsias programas specialiai mugei sukurtoje naujoje rampų zonoje.

Parke bus įkurta ir zona vaikams, paaugliams, kurioje BMX dviračių kroso ir trialo sportininkai, riedlentininkai, riedutininkai, paspirtukų sporto entuziastai rengs parodomąsias programas specialiai mugei sukurtoje naujoje rampų zonoje.

Greta įsikurs automobilių sporto atstovai, kurie skaitys saugaus eismo kelyje paskaitas. Šiais metais 90-ies metų jubiliejų švenčianti asociacija Lietuvos motociklistų klubas mugėje dalyvaus jau antrąjį kartą. Prie šventės prisijungs ir dviratininkai, kurie šventės metu planuoja kelionės keliauti aplink Kauną.

Į mugę kviečia visus

Pasak organizatorių, suskirstydami mugę į visiems atviras erdves, jie siekia atskleisti Kauno kultūrinio lauko įvairovę, unikalumą ir suburti įvairių kultūrų, kartų žmones bendradarbiavimui, kūrybai.

Kiekvienais metais Kauno senamiesčio ir Rotušės aikštės draugijos rengia sezono atidarymo renginius, sutraukiančius miestiečius. Šiais metais šie renginiai vyks mugės dienomis. Vietą šventėje atras ir įvairių būrelių, mokyklų atstovai, kurie ruošia lankytojams interaktyvias programas.

Prisijungti prie šventės organizatoriai skatina muzikantus, menininkus, šokėjus, visus, kurie turi ką parodyti ir kuo pasidalyti. Tie, kurie mugės metu neprekiaus, tačiau originaliai, įdomiai prisistatys, Senamiesčio zonoje, kurioje vyks mugė, vietas gaus nemokamai. Šventės organizatoriai laikosi principo, kad mugė – kultūros, patirties ir idėjų mainai.

Laukia ir iššūkiai

Ekstremalumo pavasario mugėje taip pat netrūks: bus oro balionų, efektingus pasirodymus surengs fakyrai, bus galima pasitikrinti aukščio baimę ir pasivaikščioti lynu. Nuobodžiauti neleis skautai, kurie rengs orientacines varžybas, o tuos, kurie norės šiek tiek ramesnių, tačiau ne mažiau azartiškų pramogų, kvies aitvarų kūrimo dirbtuvės.

Balandžio 22-ąją minima Pasaulinė Žemės diena, todėl paskutinę mugės dieną organizatoriai žada netikėtumų, susijusių su ekologinėmis idėjomis. Tądien suplanuota ir bioenergetiko paskaita.

Organizatoriai pastebi, kad prie šventės aktyviai prisijungia užsieniečiai, kurie dalyvauja įvairiose veiklose ir džiaugiasi, kad Kaune vykstanti mugė yra unikali. Joje dėmesys skiriamas autentiškai rankų darbo produkcijai ir įspūdingiems kultūriniams renginiams.

Šventę miestui ruošianti komanda pastebi, kad lankytojai smalsauja, domisi organizuojamomis veiklomis, jaunos šeimos iš naujo atranda tautinę kultūrą, pasinaudoję galimybe mugės metu susipažinti ir išmokti lietuviškų sutartinių, liaudies šokių.

Kviečia registruotis

Visi norintieji dalyvauti mugėje kviečiami registruotis tinklalapyje www.kaunomuge.lt, o lankytojai – sekti informaciją apie būsimą šventės programą ir atvykti į ją drauge su šeimomis.

"Kauno mugė Pavasaris 2018" tikrai bus netikėta, dinamiška ir pozityvi, nes organizatoriai drąsiai eksperimentuoja su mugei nebūdingais renginių ir veiklų formatais, kurie atkreips dėmesį į įvairialypį Kauno miesto kultūrinį lauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Margarita

PRIE GARSAUS KAUNO MIESTO TVARKYTOJO VILNIAUG GATVĖ KAIP PO BONBARDAVIMO,NIEKAM NERŪPI JOS TVARKYMAS,BAISI BETVARKĖ, GRINDINYS JAU KELINTI METAI REMONTO NEMETĖ,NES KAUNAS NEVA TVARKOSI TVARKOSI TVARKOSI IR IŠ BETVARKĖS VISUR NEIŠLENDA.

Algirdas

Gerb. organizatoriai, Po žiemos nekaip atrodo Vilniaus gatvės grindinys (grindinio akmenys išsikraipę, juda, yra vietų, kur grindinio akmenų visai nėra). Kadangi Vilniaus gatvė mugės metu bus pagrindinė arterija, pasirūpinkite grindinio sutvarkymu. Galima būtų šiam darbui pritraukti ir talkininkus-savanorius, mielai prisidėčiau Pasaulinę žemės dieną sutikime šeimininkiškai - susitvarkę, apsivalę. Pagarbiai

IŠDIDUS Kaunietis

Kaunas atmatų miestas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS