Nemuno krantinėje – pokyčiai: kada tikėtis atitvarų ir kiek jie kainuos? | KaunoDiena.lt

NEMUNO KRANTINĖJE – POKYČIAI: KADA TIKĖTIS ATITVARŲ IR KIEK JIE KAINUOS?

Miesto centre, prie Nemuno, artimiausiu metu turėtų atsirasti apsauginės tvorelės. Tiesa, savivaldybės atstovai kauniečių prašo dar šiek tiek kantrybės.

„Sumontuoti atitvarus planuojame liepos mėnesio pabaigoje. Jie galbūt jau stovėtų savo vietoje ir šiandien, deja, viešųjų pirkimų procedūros ir kiti biurokratiniai formalumai reikalauja laiko. Be to, reikia suprasti, jog renkamės tikrai ne paprasčiausius ir pigiausius atitvarus. Jie privalės ne tik atlikti savo funkciją, t. y. apsaugoti pėsčiuosius bei dviratininkus, bet tuo pačiu atliks estetinę funkciją, kad būtų patrauklūs akiai ir puoštų vaizdingą krantinę. Kadangi turime užtverti 3,7 km ilgio atkarpą, tai natūralu, jog atitvarų gamyba ir jų sumontavimas neišvengiamai užtruks. Turime išlikti kantrūs ir atsargūs, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. – Iš tiesų, žmonėms, kurie nuogąstauja dėl savo gebėjimų išsitekti tokio pločio krantinėje, primygtinai siūlytume kol kas čia nesilankyti ir šią vietą aplenkti.“

Anot savivaldybės atstovo, šiuo metu tikslinami galutiniai gaminių ir jų įrengimo darbų kaštai, tad kol kas sunku tiksliai nurodyti konkrečias kainas.

„Atitvarų įrengimas gali siekti apie 300 tūkst. eurų. Vis dėlto čia svarbiausi tikrai ne pinigai, o žmonių sveikata ir gyvybės. Darysime viską, kad ši daugelio pamėgta erdvė taptų maksimaliai saugi ir toliau išlaikytų savo patrauklumą gyventojams ir miesto svečiams.“, – sakė A. Pakalniškis.

Šį mėnesį turi prasidėti Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvių kapitalinio remonto darbai. Anot savivaldybės atstovo, viso Karaliaus Mindaugo prospekto apšvietimui bus skirta apie 0,5 mln. eurų, o krantinė bus apšviečiama prožektoriais nuo šlaito viršaus.

Portalas jau yra rašęs apie kelias nelaimes Nemuno krantinėje. Į upę įkritęs dviratininkas neišgyveno, dar dviem žmonėms tragiškos lemties pavyko išvengti.

Karaliaus Mindaugo prospekte, netoli „Akropolio“ prekybos centro, į Nemuną kartu su dviračiu įkritęs žmogus žuvo kovo mėnesį. Vyras buvo ištrauktas, tačiau medikai tegalėjo konstatuoti jo mirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Antrą kadenciją varo dabartinė turčių valdžia .Miesto valdžioj giminės , kaimynės ...O apsauginių tvorelių savo rinkėjams nuo pavojaus apsaugoti----neįrengė . O kada bus Centre nemokamos išvietės ? Hannoverio blusų turguje ir tai yra . Turguje , ne centre miesto . Kai turėsime 100 000 svetelių per Kaunas-kultūros sostinė 2022 ,tai visa Alėja bus apsiusinta , sakant .O be atitvarų svečiai griuvinės Nemunan. .Lai šis tekstas būna spyris į uodegą savivaldybei .Veikite .

PRIEŠ TVORAS MIESTE

Beprasmis pinigų švaistymas su tais atitvarais čia ir visame mieste. Begalė tvorų. O šiandien parūdijusias Vilijampolėje jau šveitė ir dažys. Absurdas ir saugumo imitacija. Po šitos tvoros krantinėje ji nebebus tokia patraukli, nes sugadins visą jos estetiką.

Vida

Nereikia lyginti vieno su kitu,nuo tiltų pasirenka patys tokią mirtį ,o krantine vaikščiojant ,vaikams lakstant netyčia gali įkrist. Labai gerai ,kad pagaliau bus turėklai ir estetiški,nes laikys gal kokia 50 metų.Labai džiaugiuosi ,kad vadovaujant merui V. Matijošaičiui Kaunas gražėja akivaizdžiai,viskas tvarkoma pakankamai greitai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS