Neringoje – 46 proc. paskiepytųjų, tarp didmiesčių tebepirmauja Kaunas | KaunoDiena.lt

NERINGOJE – 46 PROC. PASKIEPYTŲJŲ, TARP DIDMIESČIŲ TEBEPIRMAUJA KAUNAS

Pagal paskiepytų nuo COVID-19 žmonių skaičių pirmaujančioje Neringoje mažiausiai vieną skiepą yra gavę 45,8 proc. gyventojų, tarp didmiesčių toliau pirmauja Kaunas ir Alytus, rodo penktadienio Statistikos departamento duomenys.

Kaune paskiepyta 27,5 proc. gyventojų, menkai atsilieka Alytus, čia pasiskiepijusių – 27,3 proc. Panevėžyje paskiepytųjų – 25,4 proc., Vilniuje – 24,3 proc., Šiauliuose – 21,6 proc., o Klaipėdoje – 20,4 procento.

Mažiausiai pasiskiepijusia savivaldybe išlieka Šalčininkų rajonas – čia vakcinuoti 13,8 proc. gyventojų. Vangiai skiepijamasi ir Visagine bei Vilniaus rajone – pasiskiepijusių atitinkamai yra 15,5 proc. ir 18 procentų.

Kitose Lietuvos savivaldybėse paskiepyta mažiausiai penktadalis gyventojų.

Nuo praėjusio penktadienio iki šio ketvirtadienio šalyje iš viso paskiepyta 92,8 tūkst. žmonių, iš jų pirmąjį skiepą gavo 62,5 tūkst. žmonių. Prieš savaitę šie skaičiai atitinkamai siekė 94,6 tūkst. ir 62 tūkstančiai.

Šią savaitę pirmąjį skiepą vidutiniškai gavo 8,9 tūkst. žmonių per dieną – panašiai kaip ir ankstesniąją. Daugiausia – 16,6 tūkst. – paskiepyta gyventojų praėjusį penktadienį. Ketvirtadienis išsiskyrė paskiepytųjų antrąja doze skaičiumi: skiepo sulaukė 18,1 tūkst. žmonių.

Lietuvoje pirmąja doze iš viso paskiepyta 674,1 tūkst. arba 24 proc. šalies gyventojų, antrąja – 269,6 tūkst. arba 9,6 proc. gyventojų.

Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 151 tūkst. vakcinos dozių, per 1 mln. jų yra paskirstyta savivaldybėms, sunaudota – 943,7 tūkst. dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jei

...mokat parašyti komentarą, tai pasivarginkite internetu užsiregistruoti skiepijimui, - tai visai nesudėtinga, ir abu su žmona būsit nurodytu laiku paskiepyti. Jūsų sveikata - pirmiausia jūsų rūpestis.

Tindi rindi

Manau, kad laikas baigti peizėti. Asmeninis pavyzdys- mums su žmona po 65+ ir jokio kvietimo skiepytis nesame gavę, o juk kaip teigiama esame prioritetinės grupės. Tai kur tas prioritetas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS