Apklausa: ką apie apsaugines kaukes mano kauniečiai? | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: KĄ APIE APSAUGINES KAUKES MANO KAUNIEČIAI?

Gėlėtos, su spygliais, veliūrinės ir vienkartinės – kaukės tapo mūsų kasdiene apsauga ir madingu aksesuaru. Tačiau ar žinote, kaip jas nešioti teisingai?

Vasarą ir rudens pradžioje šiek tiek įkvėpę gryno oro, šią savaitę vėl grįžome prie apsauginių veido kaukių. Medikai, vaistininkai ir net politikai nuolat primena, kaip teisingai jas nešioti. Grūmoja pirštu, jei kaukės maksimaliai nepriglunda prie žandų, bara, kai žmonės jas liečia nešvariais pirštais, daugkartinių – nedezinfekuoja, o vienkartines nešioja tol, kol šios praranda savo spalvą. „Kauno diena“ pasidomėjo, ar miestiečiai tiki kaukių veiksmingumu ir ar žino, kaip teisingai jas nešioti, kad skiautė ant veido būtų daugiau nei aksesuaras. Kalbintieji kone vienbalsiai patvirtino, kad kaukės yra nepatogu, o jų apsauga – abejotina. 

Jogailė ir Radvilė, moksleivės:

Gatvėje matome daug žmonių, kurie neteisingai nešioja kaukes. Dažniausiai tai būna senukai. Kaukes jie užsideda ant kaktos arba po barzda, o juk jas reikia nešioti taip, kaip mes – kaukė turi dengti nosį. Per televizorių girdėjome, kad kažkurioje šalyje vaikams iki 11 metų nereikia nešioti kaukių. Gaila, kad pas mus taip nėra. Su kaukėmis nepatogu, todėl miške jas visada nusiimame.

Aida, pensininkė:

Kaukę nešioju ir dėl to, kad reikia, ir dėl to, kad tikiu jų veiksmingumu. Vienkartinių nenaudoju – perku daugkartines su sidabro jonų sluoksniu. Pakeičiau jau kelias. Gatvėje neteisingai dėvinčių žmonių nedrausminu – kiekvienas lai sprendžia, kaip saugotis ir saugoti. Tikiu žmonių sąmoningumu. Ar tikiu viruso grėsme? Turiu pusseserę, kuri dirba biochemike, tad į situaciją žiūriu kiek kitaip.

Vladas, pensininkas:

Žinote, ką galvoju apie visą šią situaciją? Tai yra baimės pandemija. Bet nereaguoti negaliu. Kaukę deduosi. Žmona liepė ir, aišku, bijau baudų. Labai tikiuosi, kad visa tai greit baigsis. Blogiausia, kad ne nuo mūsų tai priklauso. Pandemija yra pasaulinio lygio, o mes darome tai, kas ateina iš kažkur toliau ir aukščiau.

Gražvydas ir Giedrė, sutuoktiniai:

Mes sutinkame, kad uždarose erdvėse kaukes reikėtų nešioti, tačiau kam jos reikalingos lauke? Apskritai manome, kad virusas nėra toks pavojingas, kad žmonės nuo jo kristų kaip musės. Žinoma, jautresni tie, kurių imunitetas silpnas, bet tokie žmonės gali mirti ir įsidūrę su rožės spygliu. Kaip mes patys stipriname imunitetą? Prausiamės po šaltu dušu, sportuojame, geriame natūralias sultis, o dabar dar ir imbierą pasitarkuojame.

Audrius, kaunietis:

Aš kaip ir jūs nešioju akinius, o su jais menkas malonumas. Pastoviai rasoja. Todėl kartas nuo karto turiu nusmaukti kaukę žemyn, kad vėl galėčiau gerai matyti. Daugkartinių kaukių nepripažįstu. Manau, kad jose kaip tik labiau kaupiasi įvairios bakterijos, o žmonės tikrai jų nedezinfekuoja taip dažnai, kaip tai reikėtų daryti. Todėl aš renkuosi vienkartines. Panaudoji, meti ir imi kitą.

Edvardas, pensininkas:

Netikiu aš kaukių galia, o deduosi tik dėl baudų. Esu senas, man jau 70 metų. Visko mačiau gyvenime, todėl nebijau jokių koronų ir jokių virusų. Labiau bijau žmonių ir to, ką jie gali sukurti. Juk visas šitas koronavirusas yra žmonių sukurtas reikalas. Patikėkite manimi. Dar pavasarį kažkuris politikas rėkė, kad kaukės yra blogai, kad nieko jos nepadeda, o dabar tas pats politikas šneka visai kitaip.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

KAUNIETE.>

MATOMAI KLIMAKSAS STIPRIAI UŽSPAUDĖ TAVO SMEGENIS.KADA SUSIRGSI,KITAIP UŽGIEDOSI.ANGLIJOS GLUŠAS MINISTRAS PIRMININKAS KĄ KITĄ AMSĖJO,KOL PATS NESUSIRGO.O TOKIE,KAIP TU,NUSIKALTĖLIAI.

Palyginimui: COVID19 yra apie 3 kartus labiau uzkreciamas,

nei Ispaniskas gripas prie simta metu. Ta pati raudonuke, nuo kurios yra skiepijama, yra 12-15 kartu labiau uzkreciama, nei gripas ir apie 5 kartus labiau uzkreciama, nei COVID-SARS. Viskas turi buti lyginama perspektyvoje.

Kaunietė

Dabar įsivyravo tikras medicininis fašizmas. Geras naujas terminas. Paminamos žmogaus teisės, įsigali prievarta, dedamos didžiulės baudos. Kaukės laikomos stebuklingomis, apsaugančiomis nuo koronos viruso. Pabuskite žmonės, neleiskite save durninti, nuo viruso apsaugo tik stiprus imunitetas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS