Padauguvoje – nauja erdvė bibliotekai | KaunoDiena.lt

PADAUGUVOJE – NAUJA ERDVĖ BIBLIOTEKAI

  • 0

Nuo šiol Padauguvos gyventojai skaityti knygas ar pasinaudoti kompiuteriu galės atnaujintoje bibliotekoje. Kauno rajono savivaldybė Viešosios bibliotekos filialui Padauguvoje skyrė finansavimą ir atnaujino patalpas bendruomenės centro pastato antrajame aukšte.

Atnaujinta biblioteka penktadienį iškilmingai pristatyta vietos gyventojams. Kauno rajono vicemeras Jonas Gurskas kartu su Viešosios bibliotekos direktore Irena Stančiauskiene ir Vilkijos apylinkių seniūnu Arūnu Bačiūnu perkirpo simbolinę juostelę ir palinkėjo, kad biblioteka taptų žmonių mėgstama susibūrimo vieta, aktyviu bendruomenės traukos centru, kuriame netrūktų ne tik knygų ar periodinių leidinių, bet ir edukacinių veiklų.

„Džiaugiuosi, kad bibliotekas atidarome, o ne uždarome ir kad skaitytojai vis dar suranda laiko skaityti,“ – kalbėjo vicemeras.

Bibliotekos direktorė Irena Stančiauskienė teigė, kad ir toliau stengsis bibliotekas puoselėti, išsaugoti jose kultūros židinius.

65 metus veikianti biblioteka anksčiau buvo įsikūrusi mažesnėse patalpose pastato pirmajame aukšte. „Atnaujintų erdvių atidarymas yra labai didelis kultūrinis įvykis ne tik padauguviškiams, bet ir visiems Vilkijos apylinkių seniūnijos gyventojams“, – kalbėjo J.Gurskas.

Bibliotekos atnaujinimui Kauno rajono savivaldybė skyrė 34,5 tūkst. eurų. Remonto metu buvo pakeistas stogas, perdažytos sienos, įrengtos naujos lubos, atnaujinta biblioteka. Padidėjo erdvė – sujungus tris kabinetus, įrengta šviesi ir erdvi patalpa.

Atnaujintose šiuolaikinėse erdvėse gyventojai galės ne tik skaityti – čia atsirado vietos parodoms, vaikų ir jaunimo edukacijai. Mėgstantiems naršyti internete nupirkti du kompiuteriai, o artimiausiu metu biblioteką papildys dar tiek pat.

Šiuo metu naujose erdvėse galima aplankyti Živilės Šulmeister tapybos darbų parodą „Kai į žemę nusileidžia angelai“.

Padauguvos bibliotekoje užsiregistravę 230 skaitytojų, jie per metus čia apsilanko apie 4 tūkst. kartų. Bibliotekos lentynose daugiau kaip 5,5 tūkst. įvairiausių leidinių, šie fondai pildomi kas mėnesį.

Bibliotekininkė Regina Jarienė sakė, kad gražiai sutvarkytos patalpos yra ne tik gerokai didesnės, bet ir jaukesnės už senąsias, todėl tikisi, kad norinčiųjų ateiti ir turiningai praleisti laisvalaikį naujoje kompiuterizuotoje bibliotekoje bus gerokai daugiau nei iki šiol.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS