Pakaunėje paminėta Gedulo ir vilties diena | KaunoDiena.lt

PAKAUNĖJE PAMINĖTA GEDULO IR VILTIES DIENA

  • 1

Birželio 14 d. visoje Lietuvoje minima Gedulo ir vilties diena, skirta prisiminti ir pagerbti nukentėjusiuosius nuo sovietų represijų. Prieš 82 metus būtent šią dieną Sovietų Sąjunga pradėjo masinius gyventojų trėmimus į Sibirą.

Pažymėti 1941 m. birželio įvykių Garliavos ugdymo įstaigų mokiniai ir vietos bendruomenė rinkosi į Krizių centro kiemelį. Čia vyko Tremtinių ir politinių kalinių metų ir Sąjūdžio 35-mečio minėjimas. Jo metu įprasminti žmonių likimai, skaitant nužudytųjų ir ištremtųjų vardus.

„Šiandien dažnai skambės vardai, pavardės ir žodžiai – grįžo, negrįžo... Jie liudija patį tragiškiausią ir skaudžiausią mūsų tautos laikotarpį. Birželio 14-oji – tai diena, kalbanti apie labai skaudžias patirtis ir sakanti, kad tai istorija, kuri negali būti užmiršta. Mes visi turime iš kartos į kartą perduoti, kad tų žmonių auka, buvimas tuose ledynuose ir miškuose, iš tikro atvedė mus į kitą etapą – į Kovo 11-ąją, į Sąjūdžio metus ir mes vėl tapome laisvi ir nepriklausomi“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras kartu su vicemere Raminta Popoviene, tarybos narėmis Asta Ulinskaite ir Irena Marcinkevičiene, Garliavos apylinkių seniūnu Eimuntu Raugevičiu, Garliavos seniūno pavaduotoja Jūrate Seiliuviene uždegė žvakes prie Krizių centro kiemelyje esančio paminklo tremtiniams ir čia niekintiems partizanams, taip pat prie tremtinių kapo Jonučių kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Ačiū organizatoriams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS