Maratonuose dalyvaujantis pareigūnas G. Gaulius bėgioja ir per pietų pertraukas | KaunoDiena.lt

MARATONUOSE DALYVAUJANTIS PAREIGŪNAS G. GAULIUS BĖGIOJA IR PER PIETŲ PERTRAUKAS

Gruodžio 4-ąją ketvirtajame maratone dalyvavo ir pirmą kartą čempionu tapo pareigūnas Gediminas Gaulius. Pavasarį jau dešimtmetį tarnyboje skaičiuosiantis pareigūnas teigia, kad bėgimas yra neatsiejama jo gyvenimo dalis, neretai ir kolegos gali pastebėti jį bėgiojant pietų pertraukų metu.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas G. Gaulius bėgimą pamėgo dar mokykloje. „Pamenu, mokykloje buvau smulkaus sudėjimo, o fizinio lavinimo pamokų metu reikėdavo bėgti nuo vieno iki dviejų kilometrų apšilimą, bet bene kiekvienas apšilimas būdavo tarsi klasiokų pasivaržymas tarpusavyje. Kadangi savo klasėje buvau vienas smulkiausių, bėgau lėčiau nei klasės draugai. Greitai supratau, jog nenoriu būti tarp lėčiausių, todėl pradėjau sąžiningai stengtis per kiekvieną fizinio lavinimo pamoką. Net po pamokų prabėgdavau keletą kilometrų. Baigiant vidurinę mokyklą, tapau vienas greičiausių, teko atstovauti mokyklai kroso varžybose“, – prisiminimais dalijosi pašnekovas.

Baigiant mokyklą G. Gaulius jau žinojo, kad savo ateitį sies su policijos pareigūno profesija. „Baigiantis mokslo metams ir ruošiantis stoti į policijos mokyklą pradėjau dar daugiau bėgioti, nes žinojau, kad atrankoje reikės bėgti tris kilometrus. Iš šios rungties norėjau surinkti maksimalų taškų skaičių. Sėkmingai įstojus į Lietuvos policijos mokyklą, su masiniais bėgimo renginiais mane supažindino tuo metu dirbęs ir bėgiojęs dėstytojas, su kuriuo kartu nuvykome į mano pirmąsias masinio bėgimo varžybas. Tai jo nuopelnas, jog dar labiau įsitraukiau į bėgimą“, – pasakojo pareigūnas.

Sunkiausia yra prisiversti, bet kai peržengi tą ribą, tuomet viskas tampa įveikiama.

Kaip teigė G. Gaulius, pirmosios masinės bėgimo varžybos patiko ir „užsikabino“. Vos tik baigęs Lietuvos policijos mokyklą, pašnekovas pradėjo ruoštis pirmajam savo maratonui, kurį įveikė dar 2013 m. rugsėjį. „Nuo to laiko iki šiandien dalyvauju įvairiausiuose bėgimuose. Šių metų gruodžio pradžioje „Saulėtekio“ maratonas buvo ketvirtasis ir pergalingas“, – apie pirmą kartą laimėtą maratoną pasakojo G. Gaulius.

Pareigūnas pridūrė, jog pastarajame maratone dalyvavo ne vienas, jo žmona moterų įskaitoje užėmė antrąją vietą. Pašnekovas teigė, jog šiltuoju metų laiku į įvairias bėgimo varžybas vyksta ne tik su žmona, bet ir dukra Dilara, kuri su džiaugsmu bėga vaikams skirtas distancijas. Šiais metais šešiametė policijos pareigūno dukra įveikė net du su puse kilometro.

Pasiteiravus, ar su pergalingu maratonu, bėgimo sezonas baigtas, G. Gauliaus atsakymas kategoriškas. „Tikrai ne, užsibrėžiau tikslą žiemą gerinti fizinę formą ir ateinančių metų kovo mėnesį startuoti Kauno rajone vyksiančiame 52 kilometrų ultramaratone. Šis bėgimas bus tarpinė stotelė siekiant pagrindinio tikslo  – gegužės mėnesį startuoti 100 kilometrų varžybose ir šią distanciją įveikti per septynias valandas. Šiais metais liepos pradžioje bėgau 100 kilometrų Alytuje vykusiame Lietuvos čempionate, ten pavyko užfiksuoti aštuonių valandų ir šešiolikos minučių laiką“, – ambicingais tolimesniais planais dalijosi bėgimo entuziastas.

G. Gaulius per vieną treniruotę įveikia nuo 10 iki 60 kilometrų. „Bendrų treniruočių šiuo metu nelankau. Turiu trenerį, kuris sudėlioja treniruotes. Kartais prisijungiu prie bendrų Kauno bėgimo mėgėjų klubo (Kauno BMK) organizuojamų bėgimų. Ne vienam bėgioti lengviau. Būna ir pietų pertraukų laiką išnaudoju bėgimui“, – pasakojo pašnekovas.

Pavasarį dešimtmetį policijoje skaičiuosiantis G. Gaulius tikina, jog apie pareigūno profesiją galvojo dar vaikystėje. „Teta pasakojo, jog kai buvau mažas, apie 6-7 metų, kalbėjau, kad užaugęs būsiu policininkas, tačiau pats to neatsimenu. Tikriausiai žodžiai užsifiksavo pasąmonėje ir atėjus tam tinkamam laikui pradėjau įgyvendinti vaikystės svajonę. Iš tikrųjų, net nelaikau to svajone, labiau tikslu, kurį pavyko įgyvendinti“, – apie pareigūno profesiją pasakojo vyriausiasis tyrėjas.

Visiems norintiems, bet nedrįstantiems pradėti bėgioti G. Gaulius pataria, jog svarbiausia turėti kažkokį tikslą, tuomet „įšokti“ į sportinius batelius ir pirmyn. „Sunkiausia yra prisiversti, bet kai peržengi tą ribą, tuomet viskas tampa įveikiama. Nelieka neįmanomų dalykų, tai tiesiog įdedamų pastangų ir laiko klausimas. Kad pradžioje būtų lengviau patarčiau susirasti kolegą, nes kartu visada lengviau“, – pokalbį baigdamas pridūrė pašnekovas.

GALERIJA

  • Maratonuose dalyvaujantis pareigūnas G. Gaulius bėgioja ir per pietų pertraukas
  • Maratonuose dalyvaujantis pareigūnas G. Gaulius bėgioja ir per pietų pertraukas
  • Maratonuose dalyvaujantis pareigūnas G. Gaulius bėgioja ir per pietų pertraukas
  • Maratonuose dalyvaujantis pareigūnas G. Gaulius bėgioja ir per pietų pertraukas
Asmeninio arch. ir „Saulėtekio maratono“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

????

Tai kada pietauja? Nepietavęs nepalakstysi, galėtų bėgioti tarnybos metu vietoj važiavimo tarnybiniu automobiliu

Bezdarius

Nei mėntas geras,nei bėgikas aukšto lygio!Taip sau birkos smaukytojas….

SUSIJUSIOS NAUJIENOS