Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną? | KaunoDiena.lt

PARKO TVARKYMO DARBAI PIKTINA KAUNIEČIUS: ČIA TIESIAMAS KELIAS Į UŽKAMPIO SĄVARTYNĄ?

Daugiau nei prieš savaitę Kauno senųjų kapinių teritorijoje – Ramybės parke pradėti tvarkymo darbai. Nors kauniečiai su nekantrumu laukė, kada ateis šio ilgus metus apleisto parko eilė, darbų kokybė nuvilia.

Kelias į užkampį?

"Ant jau susidėvėjusių asfaltuotų takų užpiltas storas asfalto sluoksnis, nėra jokių kraštų, takelių susidūrimai, posūkiai asfaltu užversti bet kaip. Trinkelėmis grįstų takelių trinkelės nurinktos. Kas bus jų vietoje? Asfaltas? Nėra jokios lentos, kurioje būtų informacija, kas daroma, kas atlieka darbus", – piktinosi "Kauno dienos" skaitytoja Vilija V.

Anot moters, "atrodytų, kad darbai vykdomi ne reprezentacinėje istorinę vertę turinčioje vietoje, bet tiesiamas laikinas važiavimo keliukas į užkampio sąvartyną".

"Kauno dienos" skaitytojos nuotr.

"Kauno diena" anksčiau rašė, kad parko remontas kardinalių pokyčių neatneš. Kadangi buvusių kapinių teritorija yra įrašyta į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, bet kokie tvarkymo darbai turi būti palaiminti paveldosaugininkų ir visiška parko rekonstrukcija negalima. Nepaisant to, buvo tikinama, kad parkas taps tvarkingesnis, tačiau bent kol kas vietos gyventojams atrodo priešingai.

Žada prižiūrėti

Kaip "Kauno dienai" komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, darbai bus atidžiai prižiūrimi, tikrinama jų kokybė: "Jų nepriimsime, kol nebus ištaisyti defektai".

Pasak specialisto, šiuo metu atnaujinami susidėvėję pėsčiųjų takai, trinkelėmis grįstas takas bus pakeistas asfalto danga, ir tokiu būdu bus suvienodintas visas parko pėsčiųjų takų tinklas. Trinkelės, kaip ir lauko akmenys, bus sandėliuojamos ir naudojamos miesto reikmėms.

"Visus darbus planuojame užbaigti iki rugsėjo mėnesio vidurio. Atnaujinant susidėvėjusią infrastruktūrą bus įrengtas naujas apšvietimas, nauji suoliukai ir šiukšliadėžės, atnaujintas pėsčiųjų takų tinklas", – sakė A.Pakalniškis.

Atsakydamas į skaitytojos komentarą dėl komunikacijos trūkumų, specialistas parko tvarkymą pavadino "elementaria miesto higiena, kai atnaujinama susidėvėjusi infrastruktūra". Pasak jo, artimiausiu metu savivaldybė informuos kauniečius apie vykstančius darbus.

Antkapių neužasfaltavo

Ramybės parko vietoje XIX a. pab. įkurtos Kauno karmelitų kapinės sovietmečiu buvo likviduotos. Dalis palaikų buvo perkelta į kitas miesto kapines, tačiau dalis kapų liko – jie buvo sulyginti su žeme. Iki šiol neaišku, kiek mirusiųjų liko kapinėse, tačiau sunaikintus kapus mena šaligatviuose iškilusių antkapių ar medžiuose įaugusių metalinių tvorelių fragmentai.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Anksčiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas "Kauno dienai" komentavo, kad pėsčiųjų takuose atsivėrę antkapiai bus perkelti į kitą vietą, tačiau ir toliau liks parko teritorijoje, o ceremonijoje dalyvaus dvasininkai. Vis dėlto, kol kas nė vienas antkapis iš grindinio nebuvo išimtas.

"Rangovas teigia, kad antkapiai matėsi šalia asfaltuojamų takų ir nebuvo užasfaltuoti. Rangovai yra informuoti ir įspėti, kad susidūrę su tokia situacija nedelsdami praneštų Miesto tvarkymo skyriui", – tikino A.Pakalniškis.

GALERIJA

  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
  • Parko tvarkymo darbai piktina kauniečius: čia tiesiamas kelias į užkampio sąvartyną?
"Kauno dienos" skaitytojos Vilijos nuotr.
Gairės: Ramybės parkas, parko tvarkymas, asfaltavimas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Egle

Lauko akmenys isvezami nezinoma kryptimi i verslininku sodybas

kaunietis

visur storu asfaltu padengti takus, tai greitas darbas ir geri pinigai vykdytojams, o kad visur dirba viena firma, tai matosi , pagal darbų kokybę- ar Ramybės parkui ar Draugystės parkui gali tikti tos pačios nuotraukos..viska kuo greičiau ir varo į kitą objektą,o Pakalniškio šnekos, tai kaip burbulų leidimas į vandenį- vykdytojai palaiminti savivaldybės ir žino kad niekas iš jų kokybės nereikalauja..net graudu darosi, šitiek klerkų savivaldybėj, o gyventojai turi stebėt , siust nuotraukas, kaip atmestinai dirbama- reiškia klerkams eina atkatai ir jie laimingi sėdi savo kabinetuose..

Kaunas

Veikėjams kurie atsakingi už Ramybės parko darkymo darbus rekės atsakyti. Šie bukučiai nesupranta, kad tai centrinis miesto parkas ir ne kapinėse čia esmė. Reikia kauniečiams susirinkti ir išreikšti savo nuomonę. Paklausti paminklosaugininkų kas leido asfaltavimo darbus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS