Pavežėjas pas klientus nespėjo: užklimpo gilioje purvo duobėje | KaunoDiena.lt

PAVEŽĖJAS PAS KLIENTUS NESPĖJO: UŽKLIMPO GILIOJE PURVO DUOBĖJE

  • 22

Kauniečiai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo savaitgalio nuotykiais, kuomet Narsiečiuose iš klampaus purvo teko vaduoti „Taxify“ automobilį. Vietos gyventojai kartu dar kartą pirštu bedė į netvarkomą gatvę bei priekaištavo miesto atstovams, kad žadėto asfalto dar nėra.

Nepasisekusi kelionė

Sekmadienį Narsiečiuose esančioje J.Čapliko gatvėje įstrigo „Taxify“ automobilis, atvykęs paimti keleivių. Tad vietoj kelionės teko sukti galvas, kaip iš purvo duobės ištraukti savo transporto priemonę.

Gyventojai uždarose feisbuko grupėse pradėjo ieškoti, kas gali padėti ištraukti automobilį, mat jis užkerta kelią kitiems. Be to, kauniečiai patys baiminosi, kad pirmadienį jų kelionė į darbus vos tik prasidėjusi, gali pasibaigti taip pat – purvo duobėje.

„Taxify“ įstrigo ilgam. Gal kas galite padėti? Mes ryt negalėsime į darbus išvažiuoti. Beje, ar neturėjo būti koks nors ženklas?“, – taip sekmadienį apie įstrigusį automobilį rašė Edita.

Iš nuotraukų matyti, kad kažkas pavežėjui atėjo į pagalbą, tačiau, per kiek laiko pavyko išsigelbėti iš purvo gniaužtų, neaišku, tačiau pastangų įdėti tikrai reikėjo.

Gyventojų pasipiktinimas

Iš karto po įrašu gyventojai pradėjo domėtis, gal kas žino, kada planuojama tvarkyti J.Čapliko gatvę, nes yra ne viena vieta, kur be guminių botų gatvės geriau nekirsti, o su automobiliu pasitinka taip pat sunkiai įveikiami purvynai.

„Kita gatvės pusė dar pravažiuojama, bet iš namų, be pusiau į purvą sulindusių batų, neišeisi. Taip jie su savo buldozeriais viską išarė. Ir taip jau visą žiemą“, – skundėsi Lina.

Vietos gyventojai tikino, kad vietomis tiesiog pabarstyta smėlio, tačiau situacijos tai negerina. „Tikrai smėlio pabėrė ant didžiausių duobių, o ką daugiau galėtų? Mano pačios vaikai kasdien eina, aktualu, bet laukiam šalčių arba sausų orų“, – antrino Lolita.

Kita gatvės pusė dar pravažiuojama, bet iš namų, be pusiau į purvą sulindusių batų, neišeisi. Taip jie su savo buldozeriais viską išarė. Ir taip jau visą žiemą.

Kiti Narsiečių gyventojai tikino, kad namus švariam pasiekti sudėtinga. Vyčio Kryžiaus gatvėje jau yra asfaltas, tačiau kitose gatvelėse – purvas.

Gatvių tvarkymas

Portalas kauno.diena.lt jau yra rašiusi apie gatvių tvarkymą Narsiečiuose. Miesto atstovai yra žadėję, kad gatvės bus sutvarkytos dar šiais metais.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui yra sakęs, kad dalis Aleksoto gatvių rekonstruojama pagal integruotų teritorijų teritorijų projektą. Kompleksiniai tvarkymo darbai vyksta Vyčio Kryžiaus, J.Petruičio, J.Čapliko, K.Sprangausko ir Kalvarijos gatvėse.

„Šiose gatvėse darbai prasidėjo dar praėjusiais metais. Tiek Aleksoto seniūnija, tiek miesto taryba matė poreikį, kad minėtos gatvės būtų tvarkomos. Buvo parengti techniniai projektai, parinkti rangovai ir prasidėjo darbai“, – kiek anksčiau sakė A.Pakalniškis. Jis tikino, kad Vyčio Kryžiaus ir Kalvarijos gatvės priskiriamos prie aukštesnės kategorijose, todėl čia vyksta didieji darbai.

„Dalyje šių gatvių nebuvo ne tik šaligatvių, kai kur nebuvo ir asfalto dangos. Tad įrengiame šaligatvius, normalią kelio dangą, lietaus nuotekų sistemas. Šių gatvių remontas lems ne tik vietinių gyventojų važiavimo kokybę, bet viso rajono bei susisiekimo tarp rajonų galimybes. Kalvarijos gatvė tarnauja kaip sujungiamoji atkarpa su „Via Baltica“ keliu, tad, manau, ši vieta įgaus papildomo populiarumo, ypač atvykstantiems nuo Marijampolės į Aleksotą. Taip tikrai pagerės viso rajono susisiekimas su valstybiniu keliu“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

GALERIJA

  • Pavežėjas pas klientus nespėjo: užklimpo gilioje purvo duobėje
  • Pavežėjas pas klientus nespėjo: užklimpo gilioje purvo duobėje
  • Pavežėjas pas klientus nespėjo: užklimpo gilioje purvo duobėje
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Milicininkas Visvaldas

Ka nematot,valkatos, kad Kaunas tvarkosi?

Andrius

Ne visai teisinga info straipsnyje :)

Aleksotas

Viskas gerai su šiuo rajonu, beje, ne laukuose kažkur sustatytu kaip ne kurie rašo, o būtent oficialiu miesto plėtros, kur sklypai ne chaotiški, o tikslingai projektuoti. Batus ir mašinas nusiplausime, ką padarysi, kad orai tokie, bet jau greitai asfaltą turėsime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS